Volgens artsen van Harvard is planking een van de beste oefeningen om de buikspieren effectief te activeren - Curioctopus.nl
x
Volgens artsen van Harvard is planking…
Rode bieten zijn fantastisch en hebben talloze gezondheidsvoordelen De verborgen taal van begraafplaatsen: ontdek hier wat deze grafornamenten te betekenen hebben

Volgens artsen van Harvard is planking een van de beste oefeningen om de buikspieren effectief te activeren

22 April 2017 • Door Skip
9.648
Advertisement

Als jij denkt dat crunches doen de beste manier om je buikspieren te trainen dan heb je het mis: onderzoekers aan de Harvard-universiteit zijn het niet met je eens. Zij hebben een onderzoek gedaan dat er op was gericht welke beweging is om een six-pack te krijgen. De crunch, waarbij je op je rug gaat liggen en je borst in de richting van je bekken beweegt is niet de enige manier om je buikspieren te trainen, het is niet eens de beste manier, integendeel: het is een bekende oefening in de fitnesswereld en wordt als vrij lastig uitvoerbaar gezien. Het vraagt inspanning van vele spieren, maar een geleidelijke stijging in moeilijkheidsgraad zal je nagenoeg het perfecte wasbordje geven.

De klassieke oefening is lang niet zo efficiënt als dat lijkt.

In plaats van de crunch bevelen onderzoekers de plankoefening aan, oftewel op je buik gaan liggen en steunen op je onderarmen en tenen.

In tegenstelling tot de klassieke oefening die alleen de buikspieren erbij betrekken, komen er bij de plank veel meer spieren kijken. Ga op je buik liggen, steunend op je ellebogen en onderarmen, je voeten  naast elkaar zodat ze op een lijn zitten met je heupen, je schouders op een lijn met je ellebogen. Als je keiharde buikspieren wilt hebben dan moet je al deze spieren trainen. 

Verder is het belangrijk om te onthouden dat als crunches niet goed worden uitgevoerd dat ze de ruggengraat kunnen beschadigen, die steeds op tegen de grond wordt gekwakt tijdens de oefening.

Ben je er klaar voor om de juiste manier je buikspieren te trainen?

Het wordt aanbevolen om eerste de eenvoudige versie van de plank te doen waar je met je knieën op de grond steunt. Je begint op je buik, je zet je benen uit elkaar zodat ze op een lijn zitten met je heupen en zet je ellebogen zo wijd neer dat ze op een lijn zitten met je schouders. De buikspieren moet je aanspannen terwijl je je onderarmen op de grond laat. Het doel is om je lichaam zo recht mogelijk te houden en van de grond. Probeer eerst deze positie een minuut lang vast te houden en ga dan daarna over naar de standaard versie van de oefening. Voer de weerstand steeds een beetje op.

De perfecte buikspieren en rugspieren zijn geen droom meer, maar een realiteit!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt