Vissengraat ingeslikt? Geen paniek, zo kom je in een keer van dat vervelende ding af - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vissengraat ingeslikt? Geen paniek,…
5 regels die je kunnen helpen bij het kiezen van de beste watermeloen Kom met tennisballen van alledaagse nek- en rugpijn af...

Vissengraat ingeslikt? Geen paniek, zo kom je in een keer van dat vervelende ding af

Door Skip Tromp de Haas
85.449
Advertisement

Veel mensen houder niet van om vis te eten, of eten het helemaal niet. Niet omdat ze het niet lekker vinden, maar gewoon vanwege de graatjes en het gevaar ze in te kunnen slikken. Het inslikken van die dingen is natuurlijk allesbehalve een pretje, zeker als dat bij kinderen gebeurt. Misschien komt het ook doordat sommigen nare herinneringen hebben aan vis waardoor het eten daarvan een regelrecht drama is.

Er zijn talloze manieren om een vissengraatje uit je keel te krijgen, die soms wat vergezocht zijn, en andere manieren weer maf zijn maar effectief. Voor dit artikel hebben we een aantal van deze methodes voor je verzameld zodat dit ongemak snel verholpen kan worden mocht dat de volgende keer plaatsvinden!

Een lekker visgerecht kan nog een beroerde keuze blijken te zijn als het je overkomt een visgraatje in te slikken. Geen paniek, zo kom je ervan af!

1. Hoesten is het eerste verdedigingsmechanisme dat door het lichaam wordt ingeschakeld. Hoest wat sterker in een poging om het graatje weer je mond te krijgen of ervoor te zorgen dat je hem verder inslikt.

foto: vimeo.com
Advertisement

2. Olijfolie: als hoesten niet gaat, neem dan een eetlepel olijfolie. Het zal je keel smeren en helpen het graatje naar beneden te laten glijden in je maag.

foto: pixabay.com

3. Neem een slok lauw, licht gezouten water, het slikreflex helpt het graatje verder naar beneden.

4. Spekjes. Het zachte, sponzige snoep duwt het graatje dat in de keel zit met zich mee.

Advertisement

5. Kauw lang op een stukje banaan en slik het dan krachtig door. Door de consistentie van het bananenpapje kan het vervelende gevoel van een vissengraatje in je keel worden verholpen.

6. Het zachte gedeelte van brood is altijd een probaat middel geweest om vissengraatjes aan te pakken. Als het kan, doop het dan in warme melk voordat je het eet.

Advertisement

7. Binnen de categorie 'oma weet raad' is er ook de truc om azijn te drinken dat is opgelost in water! Dit moet je doen wanneer al het andere niet helpt!

De manieren die we hierboven hebben opgesomd zijn de meestgebruikte methoden om eventuele vissengraatjes weg te krijgen. Als het ongemak niet al te vervelend is, dan raden wij aan om het gewoon even te verdragen. Wanneer je het dan vergeeet zal het graatje gewoon vanzelf naar beneden glijden door normaal te slikken. Maar, als het vissengraatje echter ongemak blijft veroorzaken zoals een overmatige speekselproductie, dan is het verstandig om naar de dokter te gaan die je verder kan zeggen wat er gedaan moet worden.

Tags: TrucjesEtenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt