Ben je op zoek naar de meest natuurgetrouwe oplossing tegen muggen? "Adopteer" een vleermuis! - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ben je op zoek naar de meest natuurgetrouwe…
Kom met tennisballen van alledaagse nek- en rugpijn af... 9 fantastische ideeën die je tuin een uniek tintje geven

Ben je op zoek naar de meest natuurgetrouwe oplossing tegen muggen? "Adopteer" een vleermuis!

Door Skip Tromp de Haas
2.732
Advertisement

Als het muggenseizoen weer is aangebroken en die beesten je zo gek maken in je slaap dat je die bulten openkrabt, willen wij graag zorgen dat het beter kan. We hebben het al gehad over hoe het komt dat sommige mensen vaker worden gestoken dan anderen en hoe je muggen op een natuurlijke manier uit je tuin kan houden, maar we willen je ook het wapen geven waarmee je niet de slag wint maar wel de oorlog. Koop of maak een huisje voor een vleermuis(je). 

Koop of maak zelf een 'Bat Box'

Een enkele vleermuis van deze soort kan in een uur 600 tot 1200 muggen verorberen en daarom is dit in alle opzichten een perfecte oplossing. In tegenstelling tot wat je vaak hoort zijn vleermuizen hele schone dieren die vogels niet lastig vallen of ziektes bij zich dragen. Integendeel zelfs, ze zijn heel gevoelig voor verschillende pesticiden en verontreinigende stoffen. Dat ze er zijn betekent juist dat de omgeving op ecologisch niveau zuiver is.

De bat box is een simpel ding, het lijkt op een platte kist met een gleuf aan de onderkant. Als je er een wil kopen ('t is goedkoper dan een avondje uit eten in een restaurant) of zelf eentje wil maken dan zijn winkels en tutorials zo gevonden via de zoekmachines.

Maar waar hang je de bat box op? De ideale plek is aan een muur buitenshuis in de buurt van bomen of aan een boom zelf (let wel, op hang het niet op waar mensen lopen omdat er uitwerpselen op hen kunnen vallen). Niet ophangen aan metalen platen en let erop ze niet in de war te brengen met kunstmatig licht waardoor hun slaap-waakritme verstoord kan raken. 

Hang dat ding aan de boom en verwelkom je nieuwe buren in de lente als ze er zijn: je hebt dan net nieuwe (en nuttige) vrienden gemaakt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt