De videotheek met DVD's gaat dicht: de moeder van de autistische jongen kwam met een geniaal idee om hem te troosten - Curioctopus.nl
x
De videotheek met DVD's gaat dicht:…
Twee jongens van 17 vinden een handgreep uit die alle bacteriën doodt en verspreiding van ziektes kan voorkomen 9 gevallen waarin grafisch ontwerpers jammerlijk hebben gefaald

De videotheek met DVD's gaat dicht: de moeder van de autistische jongen kwam met een geniaal idee om hem te troosten

30 April 2017 • Door Skip
4.302
Advertisement

Hector Andres Zuniga is een jongen van 20 met autisme en heeft een grote passie: films. Hij houdt ervan om films te kijken, ook thuis waar hij een dvd-speler heeft helemaal voor zichzelf. Hij haalde zijn films altijd bij Blockbuster, de Amerikaanse videotheekketen, tot het moment dat deze winkel werd opgeheven. Dit kwam hard aan bij Hector. Hij zou het verschrikkelijk vinden om niet meer naar die magische plek te kunnen gaan, iets wat hij al deed sinds zijn 13e. Er leek niets meer aan te doen, de winkel zou niet meer opnieuw open gaan, behalve voor een verzoek, toen de ouders met een geniaal idee kwamen. 

Hector was een vaste klant. De medewerkers van de videotheek hebben hem praktisch op zien groeien.

Hij ging er twee keer per week heen, vaak om een film te huren die hij net had gezien. Hector vindt het heel moeilijk om zichzelf uit te drukken, hij praat bijna niet, maar ze begrepen 'm waneer hij een bepaalde film zocht.

Op een dag vertelden enkele medewerkers van de zaak aan zijn ouders dat de videotheek snel definitief zou gaan sluiten als gevolg van een faillissement in 2010.

"Hector is een lieve jongen, hij heeft een hart van goud en is heel aardig, maar zoals iedereen heeft ook soms z'n dag niet. We wisten allemaal dat dit er ooit aan zat te komen dat Blockbuster zijn deuren zou gaan sluiten," aldus de vader van Hector.

Ze wisten thuis niet hoe ze het hem moesten brengen. Zijn leven zou ingrijpend veranderen aangezien het huren van films een groot onderdeel uitmaakte van zijn routine.

Het was zijn moeder Rosa die met het geniale idee kwam om de lievelingsfilms van Hector te kopen en een klein winkelschap na te bouwen.

Vader vond het een fantastisch idee. Hij zocht uit op welke dag het bedrijf een executieverkoop zou houden zodat hij er als eerste bij kon zijn om de favoriete films van zijn zoon te kopen. De medewerking van het winkelpersoneel was belangrijk voor het slagen van de verrassing. Zij zetten enkele schappen opzij en enkele logo's waarmee Hectors kamer zou lijken op de videotheek.

Advertisement

Om Hector duidelijk te maken dat de videotheek zou gaan sluiten, namen ze hem mee naar de winkel toen er niets meer in de schappen stond.

Het verdriet liet zich duidelijk aflezen in het gezicht van Hector. Hij stond op het punt in te storten toen zijn vader hem bij z'n handen pakte en 'm zei:"Ze gaan sluiten hier, OK? Er is straks geen Blockbuster meer. Maar thuis hebben we een verrassing voor je."

Toen Hector in zijn kamer een schap van Blockbuster tjokvol DVD's zag, had hij niet direct door wat er gaande was.

Zijn vader zegt dat zijn zoon moeite heeft met het uitdrukken van zijn emoties en in welke stemming hij is en dat dit keer de vreugde duidelijk te zien was bij hem.

Zijn vader en moeder legden hem uit dat alles wat hij zag voor hem was: de videotheek was gesloten, maar zijn lievelingsfilms waren veilig hier.

"Zijn manier om te zeggen dat hij van je houdt is door aan je oorlel te zitten. Hij kwam naar me toe en raakte mijn oorlel aan. Hij bedankte me voor alles wat we voor hem hadden gedaan."

Hector begon een voor een alle DVD's aan te raken om er zeker van te zijn dat ze er echt waren en dat het geen grap was. Toen hij zag dat de DVD's in de hoesjes zaten kon hij zijn emoties niet bedwingen.

Javier, de broer van Hector raakt erdoor ontroerd. Hij maakte de foto's die ook de mensen op internet ontroerden.

Hector mag zich werkelijk gelukkig prijzen met een broer, vader en moeder als de zijne, laten we hopen dat ze rustige tijden zullen beleven!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt