Iedereen vraagt haar waarom ze geen kinderen heeft, maar zij legt iedereen schitterend het zwijgen op - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Iedereen vraagt haar waarom ze geen…
Oorbellen kunnen met pensioen want oortatoeages zijn de nieuwe rage Een huis van een meter breed... of misschien iets meer! Deze vrouw neemt slim wraak op haar ex-man

Iedereen vraagt haar waarom ze geen kinderen heeft, maar zij legt iedereen schitterend het zwijgen op

Door Skip Tromp de Haas
12.377
Advertisement

Een vrouw die carrière maakt, in dit geval binnen de journalistiek en als freelance schrijfster die onafhankelijk is maar op haar 33ste nog altijd geen gezin heeft. Emily Bingham is het boegbeeld van een vrouwelijk rolmodel dat steeds meer in zwang raakt in de wereld en ziet dat zichzelf altijd in situaties bevindt waar haar gevraagd wordt hoe het zit met de kinderwens staat en wat de gezinsplannen zijn. Nou, in een simpele Facebookpost heeft ze haarfijn uit kunnen leggen waarom je dat soort vragen maar beter niet kunt vragen. Nooit niet.

Deze post heeft aandacht gekregen, maar er wordt ook een belangrijk concept benadrukt.

Voor Emily Bingham was het voldoende om een foto van een baby in een buik te zetten op Facebook om de aandacht te trekken van al haar contacten en te constateren dat het verhaal dat ze had geschreven door duizenden mensen was gedeeld (momenteel staat de teller op 85,636 shares).
Emily heeft een overpijnzing gedeeld nadat zij een weekend had doorgebracht bij de familie van haar vriend, wiens moeder "onderzoek" begon te doen naar hun doelstellingen als koppel. Hier zijn een paar stukken van haar bericht:

"Hallo allemaal! Nu dat ik jullie aandacht heb met deze foto die ik van Google heb geplukt wil ik gebruik maken van de gelegenheid om te zeggen dat iemand anders z'n kinderwens jullie niets aangaat. HELEMAAL NIETS. Voordat je gaat vragen aan een al lang getrouwd stel waar de kinderen blijven, voordat je de ouders van een enig kind gaat vragen wanneer er nou een zusje of broertje bijkomt, voordat je een dertiger gaat vragen dat de biologische klok tikt, doe het volgende: Stop even. Vraag het niet. Je kunt niet weten of iemand problemen heeft met vruchtbaarheid, of iemand recentelijk een miskraam heeft gehad of dat er gezondheidsproblemen zijn die het zwanger worden bemoeilijken, en dat je ook niet kunt weten of die persoon op dat moment kinderen wil, of dat diegene zeker weet dat hij of zij geen kinderen wil. Sommige mensen vinden dat dit soort vragen spontaan opkomen, recht uit het hart, maar hoe onschuldig deze vragen ook zijn, de impact daarvan kan nog pijn doen."

Toen de post online ging kreeg ze daarna niet alleen likes maar ook tientallen mailtjes van allemaal mensen die zich ongemakkelijk voelde wanneer ze deze vragen, vaak meer dan eens moesten beantwoorden. Hebben jullie misschien ook iets dergelijks meegemaakt?

Het hele verhaal vind je hier 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt