Geef je teveel uit? Deze armband laat het je weten met een schok - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Geef je teveel uit? Deze armband laat…
Ben je altijd alles kwijt? Met deze munt kan je elk verloren voorwerp weer terugvinden Deze jongen raakt zijn moeder kwijt aan borstkanker. Op zijn achttiende vindt hij een bh uit die het leven van miljoenen vrouwen kan redden

Geef je teveel uit? Deze armband laat het je weten met een schok

Door Skip Tromp de Haas
2.752
Advertisement

Creditcards, prepaidkaarten, online betalen en abonnementen. Geld uitgeven tegenwoordig kan nu ook zonder dat er fysiek cash verkeer is tussen koper en verkoper. Er zijn alternatieve betaalmethoden dan contant geld waardoor het makkelijker is een bedrag uit te geven, natuurlijk altijd wanneer we dat willen. Het feit dat we echter fysiek niet het geld zien dat we uitgeven maakt dat we ook niet zien hoeveel we hebben uitgegeven en hoeveel we betalen. Hierbij schiet een armbandje ons te hulp dat een heuse elektrische schok geeft wanneer de ingestelde grens wordt overschreden.

Dit is een accessoire voor die mensen die altijd wel een smoes vinden om een aankoop te rechtvaardigen. De oplossing dus voor de kooplustigen.

foto: pavlok.com

De armband in kwestie luistert naar de naam Pavlok en belooft zelfs de mensen die het allergrootste gat in hun hand hebben in het gareel te brengen. Zij krijgen niets minder dan een sporadische schok van 340 volt, daardoor vergaat je de wil om nog een buitensporige aankoop te doen.

Er zijn mensen die hier voortdurend last van hebben, maar er zijn ook mensen die het maar af en toe hebben; in zekere zin geven we allemaal wel eens wat uit, ook om onszelf even te verwennen. Maar als dit een probleem begint te worden is het goed om in te grijpen en de boel over te laten aan het polsbandje dat die het heft in handen neemt.

Het bandje bekijkt de uitgaven die zijn gedaan met de pasjes van één persoon. Als zij over de (ingestelde) schreef gaan... bzzzt!

foto: pavlok.com

Of je nou in een druk winkelcentrum bent of alleen thuis zit en van plan bent online iets te kopen, je zal spontaan een schreeuw van schrik geven.

Het idee is ontstaan naar aanleiding van de toename van het zogeheten struisvogeleffect. Een onderzoek toont aan hoe steeds meer Engelse jongeren (en dan bedoelen we niet alleen de Britten) liever niet op hun bankrekening kijken en zien hoeveel ze uitgeven, maar liever hun kop in het zand steken. Hiermee kan misschien een hartaanval worden bespaard, maar de gevolgen voor de financiën zullen desastreus zijn.

Advertisement

Mensen die het hebben uitgeprobeerd zijn enthousiast. Het is een manier om de uitgaven in bedwang te houden voor wie dat simpelweg gewoon niet kan.

Het is een ding waarmee je prima met elke slechte gewoonte kunt breken. Roken, ongezond eten of de sportschool overslaan na je werk. Stel een tijdstip in en op tijd komt er dan een schok die je ervan moet af houden verkeerde dingen te gaan doen.

Je kan het misschien een weinig zinvolle accessoire vinden, maar bedenk eens wanneer je voor het laatst een grote zinloze uitgave hebt gedaan... hoeveel zou ervoor nodig zijn geweest om daarvan af te zien?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt