6 planten voor in huis waarmee je muggen op natuurlijke manier op afstand houdt

door Skip

30 Mei 2017

6 planten voor in huis waarmee je muggen op natuurlijke manier op afstand houdt
Advertisement

We hebben het hier vaak over verschillende manieren waarop je muggen op afstand kunt houden zodat je 's nachts kunt slapen. Daarom grijpen we nu de mogelijkheid aan om enkele planten bij jullie onder de aandacht te brengen die onze lichaamsgeur, waar die vijandige bloedzuigers zo op afkomen, kan verdoezelen en hen kan irriteren. Plant zelf een van deze planten en ga door met de strijd door minder gebruik te maken van insectenwerende middelen die mogelijk giftig zijn.

Coverfoto: Pexels.com

Advertisement

1. Citroengras

1. Citroengras

Henna/Wikipedia.org

Misschien ken je de geur van deze plant wel meer van de geurkaarsen dan van de oorspronkelijke plant, zowel de Cymbopogon nardus en de Cymbopogon winterianus zijn in staat om geur van mensen te verdoezelen. Deze plant kan groter worden dan een gewone sierplant, daarom wordt het aanbevolen om hem in een grote pot te planten, misschien met wieltjes eronder zodat je hem gemakkelijk kan verplaatsen.

Advertisement

2. Bergamotkruid

2. Bergamotkruid

Ted Bodner, Southern Weed Science Society

Van deze plant die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt halen mensen een geurige essentie die een soortgelijk effect heeft op muggen als citroengras. De droge blaadjes zijn trouwens te gebruiken voor het maken van thee of geurzakjes voor in de was.

3. Calendula en de Dalmatische chrysant

3. Calendula en de Dalmatische chrysant

Etienne/fr.wikipedia.org

Beide planten bevatten pyrethrum, een giftige stof voor insecten, en wordt daarom gewonnen en gebruikt voor de productie van insectendodende middelen.

4. Ageratum

4. Ageratum

Kurt Stüber/wikipedia.org

Deze kruidachtige, overblijvende plant groeit in Noord-Amerika en bevat de aromatische verbinding coumarine, een hooi-achtige geur die muggen bijzonder irritant vinden.

5. Amberkruid

5. Amberkruid

Plenuska/wikipedia.org

Als je thuis katten hebt dan raden we je af om deze plant te gebruiken, maar je moet weten dat de muggen die zich in de buurt bevinden van deze plant er wel tien keer meer zoveel last van hebben als dat ze zouden hebben van chemische bestrijdingsmiddelen.

Advertisement