Deze vrouw weigert haar gehandicapte kind weg te geven: nu studeert hij aan Harvard - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vrouw weigert haar gehandicapte…
Pablo Neruda's enige dochter had een waterhoofd, maar niemand kende haar Wetenschappers bevestigen en verklaren de manier waarop honden goede mensen van slechte mensen onderscheiden

Deze vrouw weigert haar gehandicapte kind weg te geven: nu studeert hij aan Harvard

Door Skip Tromp de Haas
4.192
Advertisement

Zoals iedere vrouw die moeder dacht Zou Hongyan dat haar zoon gezond en sterk ter wereld zou komen, en dat zou ook zijn geweest als er geen complicaties waren opgetreden tijdens de bevalling van de kleine Ding Ding en hij niet zo lang zuurstofgebrek zou hebben gehad dat hij een hersenbeschadiging zou krijgen. Toen de doktoren zijn moeder vertelden wat er gebeurd was, raadde iedereen haar aan, inclusief familieleden, dat de jongen zou moeten worden overgedragen aan de instanties, maar zij besloot om met alles wat ze in zich had, hem op de best mogelijke manier groot te brengen, 29 jaar later praat zij opnieuw over hen vanwege goed nieuws.

Het was in 1988 toen er tijdens de bevalling complicaties optraden waardoor Ding Ding zonder zuurstof kwam te zitten en hij hersenbeschadiging opliep.

foto: SCMP

In het ziekenhuis van de provincie Hubei waar Hongyan beviel, lieten de artsen weten dat de kleine zonder twijfel zou opgroeien met een bepaalde handicap. Zij raadden hen daarom aan hem te laten plaatsen in een speciale instelling.

Hongyan wilde er niks van weten en hield haar kind bij zich, ook al leidde dit snel tot echtscheiding.

foto: SCMP

Om zichzelf en de kleine te kunnen onderhouden pootte ze flink aan door twee, drie banen tegelijk te hebben en in de korte tijd die ze vrij had Ding Ding mee te nemen naar alle cognitieve therapiesessies die ze maar kon vinden.

Advertisement

Thuis was Hongyan bezig met hem te stimuleren met puzzels en intelligentiespelletjes en had zelfs geleerd om hem massages te geven die hem zouden helpen bij zijn coördinatieproblemen.

foto: SCMP

Telkens als Ding Ding moeite had met iets gedaan te krijgen bleef ze hem aansporen te proberen, altijd.
"Ik wilde niet dat hij zich zou schamen als hij in het gezelschap van anderen was. Hij verschilde met anderen in de dingen die hij niet kon en daarom ben ik altijd heel streng geweest tegen hem: ik wilde dat hij er bovenop zou komen", vertelde ze.

Door de onvermoeibare steun van zijn moeder heeft Ding Ding het tot de universiteit geschopt.

foto: SCMP

In 2011 is hij afgestudeerd aan de Faculteit Techniek en Milieuwetenschappen in Peking, daarna heeft hij een master gevolgd als rechtenstudent, en na twee jaar werken heeft hij besloten het studeren weer op te pakken en wist hij een plek te bemachtigen bij de vooraanstaande Harvard-Universiteit in de V.S.

Ook al wonen moeder en zoon ver weg van elkaar, Ding Ding zal nooit vergeten wat zijn moeder allemaal voor hem gedaan heeft zegt hij, en dat zij een grote vriendin is van hem en echt een spirituele gids is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt