Het huis van een gehandicapte man wordt geveild maar een mysterieuze koper geeft het weer aan hem terug

door Skip

13 Juli 2017

Het huis van een gehandicapte man wordt geveild maar een mysterieuze koper geeft het weer aan hem terug
Advertisement

Het lijkt we echt alsof we met een rechtvaardigheidsridder te maken hebben, maar dan een echte. Niet van die mensen die alleen maar goede dingen doen om goed voor de camera's te kunnen verschijnen, of dat ze het gesprek van de dag worden of erger nog, dat ze een schimmige dubbele agenda hebben. De man van wie de identiteit nog niet bekend is heeft besloten om op zijn kosten garant te staan voor het huis van een gehandicapte man in Livorno (Italië), alleen maar om te luisteren naar zijn geweten. En om te voorkomen dat een man die weinig mogelijkheden heeft om zichzelf te verdedigen, zou worden overdonderd door de narigheden van justitie en bureaucratie.

Omslagfoto: Methem/Wikimedia| maxpixel.freegreatpicture.com

Advertisement

Alessandro d'Oriano is een gehandicapte man uit Livorno die in korte tijd zijn baan en huis kwijtraakte, en alsof dat nog niet genoeg was kreeg hij ook een ernstige beroerte.

Alessandro d'Oriano is een gehandicapte man uit Livorno die in korte tijd zijn baan en huis kwijtraakte, en alsof dat nog niet genoeg was kreeg hij ook een ernstige beroerte.

Toen Justitie te maken kreeg met een delicate situatie zoals deze, werd er geen moment getwijfeld: omdat hij om nog onbekende reden geen salaros meer had kon hij de onkosten van zijn huis niet meer betalen dat door de autoriteiten in beslag is genomen. Misschien wel juist vanwege de harde klap die meneer d'Oriano moest incasseren, werd hij onwel en moest hij in het ziekenhuis worden opgenomen omdat hij een beroerte kreeg.

Het nieuws, dat door de broer van de man werd verspreid is binnen zeer korte tijd door Italië gegaan. Iedereen had natuurlijk hetzelfde idee dat er met meer tact zou moeten worden gehandeld in zo'n situatie. In tegenstelling tot de andere inwoners van de stad, heeft de mysterieuze man die we in het begin hebben geïntroduceerd het niet alleen bij woorden gelaten maar is meteen tot actie overgegaan. Hij nam contact op met de burgemeester en via hem kwam hij in contact met de broer van meneer d'Oriano aan wie zijn voornemens heeft laten weten, namelijk het huis kopen dat op de veiling is gezet en hem levenslang het recht van vruchtgebruik te geven.

De advocaat van de d'Oriano's heeft gelegenheid gehad om zelf te constateren of de mysterieuze weldoener geen verborgen agenda had. Hij doet het niet voor geld of roem, maar heeft nadrukkelijk gevraagd of zijn identiteit geheim kon blijven. Alessandro d'Oriano zal, mocht hij dat willen, de mogeljkheid hebben om zijn huis weer opnieuw te kopen voor de prijs waar het voor op de veiling is gezet.

Schitterend nieuws dat ons steunt in de wetenschap dat er op de wereld nog mensen zijn die de financiële middelen ervoor hebben, bereid zijn, weldoener te zijn en diegenen te helpen die helaas niet veel middelen heeft om zijn levensomstandigheden te verbeteren.

Jammer genoeg is voor meneer d'Oriano de strijd nog niet gestreden na het nieuws van zijn huis: op dit moment ligt hij nog in het ziekenhuis en staat hem een lang revalidatietraject te wachten om te herstellen van zijn beroerte. Tegelijkertijd zal het onderzoek verdergaan in de opheldering van de oorzaken van het baanverlies van de man.

Beelden: Methem/Wikimedia| maxpixel.freegreatpicture.com

 

 

Advertisement