Dochter redt vader van een hartstilstand nadat ze gezien had bij Grey's Anatomy hoe dat moest

door Skip

23 Juli 2017

Dochter redt vader van een hartstilstand nadat ze gezien had bij Grey's Anatomy hoe dat moest
Advertisement

Dit verhaal speelt zich af in Montale (provincie Pistoia) dat in Toscane ligt. Een studente van nog maar 18 jaar oud lukte het om haar vader te redden van een hartaanval door hartmassage uit te voeren. Ze heeft nooit basiscursus reanimatie gevolgd, maar heeft ook nooit een aflevering gemist van de beroemde tv-serie Grey's Anatomy. Ze vertelt: "Ik sliep toen ik rond zessen plots werd gewekt door mijn moeder omdat mijn vader die 54 is, niet wakker werd en niet meer ademhaalde". 

Advertisement
Athena LeTrelle | Flickr

Athena LeTrelle | Flickr

Toen haar moeder haar wakker maakte verspilde ze geen tijd en heeft meteen de alarmdiensten gebeld en de telefoon op luidspreker gezet en heeft ze onder begeleiding van de telefonist hartmassage uitgevoerd op haar vader totdat de ambulance aankwam.

Ze vertelt hoe het gebeurde: "Ik ben de kamer ingerend en zag hem languit op bed liggen, buiten bewustzijn. De ambulance was er al na 10 minuten en in die tijd heb ik steeds zijn hart gemasseerd zonder ook maar even te stoppen." De ambulancebroeders begonnen meteen met reanimeren en hebben hem meteen naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis gebracht om alles te doen wat er mogelijk was aan behandelingen.
In de ambulance heeft het medisch personeel een hartfilmpje gemaakt en hebben dat doorgestuurd naar de afdeling cardiologie van het provincieziekenhuis. Er werd een hartinfarct bij hem vastgesteld en hij is meteen naar de afdeling cardiologie gebracht waar een team specialisten klaarstond om de verstopte ader vrij te maken. Na enkele dagen intensive care is hij ontslagen en kon hij terug naar huis. Als zijn dochter niet meteen had ingegrepen hadden we niet kunnen weten of ze elkaar ooit nog in de armen zouden sluiten.

Advertisement