Een dierenarts laat 6 veilige manieren zien hoe je een ruzie tussen honden kunt afkappen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een dierenarts laat 6 veilige manieren…
Je hebt het wel eens gevoeld maar je weet het niet: lees hier wat (Angstaanjagende) slaapverlamming inhoudt Zijn vader nam hem mee het oerwoud in om aan de bommen in Vietnam te ontkomen: 40 jaar later vinden ze hem daar terug

Een dierenarts laat 6 veilige manieren zien hoe je een ruzie tussen honden kunt afkappen

Door Skip Tromp de Haas
47.434
Advertisement

Een ruzie meemaken tussen honden is nooit een fijne ervaring, zeker niet als een van de honden van jou is. Het eerste dat je instinctief zou willen doen is om te gaan schreeuwen en ertussenin te willen gaan staan, maar dat zou een opgewonden houding zijn en daarmee zou je alleen olie op het vuur gooien en de twee honden stimuleren.
Het is duidelijk dat er moet worden ingegrepen maar het is belangrijk om dat zo veilig mogelijk te doen. Je moet weten wat je moet doen, en als dit niet zo is dan kan je een van de zes adviezen opvolgen waarmee dierenarts en dierengedragspecialiste Sophia Yin mee komt.

Bij honden kan spelen en agressie op elkaar lijken (zeker als je er geen ervaring mee hebt), de honden die je bijvoorbeeld op de foto ziet leven samen en zijn dikke vrienden en zijn niet aan het vechten zoals dat misschien het geval lijkt te zijn op het plaatje. Volgens dierenarts Yin zijn vele gevechtjes tussen honden een onschuldig vertoon van dominantie. Wees er zeker van voordat je in actie komt dat ze echt op het punt staan om elkaar aan te vallen en dat het niet een speelsessie is die er wat ruiger aan toegaat dan anders.

1. De kruiwagen.

Als honden elkaar al hebben aangevallen dan moet je nooit je handen in de buurt van hun kaken brengen of bij hun hals. Dat gezegd hebbende moet je voor deze aanpak met zijn tweeën zijn en moet ieder zijn van achter vastpakken en zjn poten van de grond optillen en hem snel weghalen van de andere hond door hem snel naar achteren te trekken.

Advertisement

2. Leg een kussen of een ander voorwerp tussen de twee dieren.

Blijf bij het toepassen van deze methode kalm en vergeet niet om je handen uit de buurt te houden van hun kaken. Als ze eenmaal hun tanden in elkaar hebben gezet dan is het altijd al te laat en heeft een kussen weinig nut.

3. Leg een deken over beide dieren heen.

De deken heeft hetzelfde soort effect als het kussen. Het onderbreekt het heftige oogcontact tussen de twee honden. Deze methoden zijn ervoor om de dieren van elkaar te verwijderen voordat ze elkaar beginnen te bijten. Het zou goed zijn dat de baasjes nadat het oogcontact tussen de beide honden is verbroken hen op gepaste afstand houden.

4. Besproei ze met water.

Een plotse plens water kan een manier zijn om heethoofden af te koelen en te voorkomen dat de twee honden elkaar aanvallen. Ook in dit geval moeten ze naderhand bij elkaar uit de buurt worden gehouden.

Advertisement

5. Leid hen af met een vervelend geluid.

Als je merkt dat de boel de verkeerde kant op kan gaan dan kan je proberen de honden af te leiden met een heel hard geluid. Ben je thuis dan kan je de bel gebruiken bijvoorbeeld. Mochten de honden elkaar al hebben aangevallen dan kan deze oplossing mogelijk niets brengen.

6. Leid de hond af met iets positiefs

Ook hier geldt dat als je ziet dat de situatie omslaat, dat je je hond kunt afleiden met iets positiefs. De eigenaar van de andere hond moet hetzelfde doen. Je kunt hem aansporen om in de auto te stappen of door een wandelingetje te gaan maken, afhankelijk van wat je hond leuk vindt om te doen. Daarna moet je natuurlijk wel doen wat je beloofd hebt.

Bekijk de Video:

Tags: DierenHondenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt