Wat je METEEN moet doen als een geleidehond naar je toekomt zonder zijn eigenaar - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wat je METEEN moet doen als een geleidehond…
Neurowetenschappers raden aan om vaak naar zee te gaan en wel om deze vijf redenen 19 gekke uitvindingen van vroeger die niet de proeve des tijds hebben doorstaan... en gelukkig maar!

Wat je METEEN moet doen als een geleidehond naar je toekomt zonder zijn eigenaar

Door Skip Tromp de Haas
9.942
Advertisement

Geleidehonden vervullen een belangrijke taak voor mensen die een bepaalde beperking hebben omdat zij, dankzij een speciale training, hun baasjes kunnen begeleiden heel de dag en zorgen zij ervoor dat sommige dingen makkelijker te doen zijn. Maar zij grijpen ook in wanneer iemand zich niet goed voelt.
Al eerder hebben we het gehad over hoe belangrijk het is om ze niet aan te raken wanneer we deze honden tegenkomen op straat en hen niet af te leiden of hen ervan te weerhouden hun werk te doen. Maar vandaag willen we het hebben over een andere situatie die zich kan voordoen en waar het belangrijk van is dat je ervan op de hoogte bent, oftewel, wat je moet doen als een geleidehond naar je toekomt zonder dat hij/zij z'n baasje bij zich heeft.

Tessa C. is degene die deze belangrijke informatie heeft gedeeld. Zij is de eigenaar van een geleidehond die in moeilijkheden raakte juist omdat mensen om haar heen niet wisten wat ze moesten doen met haar hond die alleen was.

Zoals andere geleidehonden is de hond van Tessa getraind om hulp te gaan zoeken in geval van nood. Ze heeft het volgende te vertellen:

"Vandaag ben ik gevallen en heb ik me niet echt bezeerd, maar mijn hond dacht dat ik een epileptische aanval had aangezien zijn training voor dit type noodgeval is sinds kort gestart. Toen het me lukte om op te staan en hem ben gaan zoeken, vond ik hem toen hij aan het proberen was om de aandacht te trekken van een vrouw die nogal geïrriteerd leek te zijn. Ze probeerde hem te duwen en gaf hem steeds de opdracht om weg te gaan. Nadat ik deze situatie had meegemaakt leek het me belangrijk om deze informatie te delen.

Advertisement

Als een geleidehond in zijn eentje naar je toe komt, dan betekent dat zeer waarschijnlijk dat zijn baasje op dat moment op de grond ligt en hulp nodig heeft!

Wees dus niet bang, raak niet geërgerd, maar volg eerder de hond! Als het een echte noodsituatie was, dan zou er iets heel ernstigs kunnen gebeuren! Dus, mocht jou dit overkomen, onthou dan om de hond te volgen."

Dit is zeker iets dat goed is om te weten... en mensen te laten weten! 

Tags: DierenHondenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt