9 dingen die je kunt eten die depressie beter bestrijden dan medicijnen

door Skip

21 Augustus 2017

9 dingen die je kunt eten die depressie beter bestrijden dan medicijnen
Advertisement

Depressie beïnvloedt zowel lichaam als geest van een mens en daarom moet de behandeling ervan ook tweevoudig zijn, met als doel de algehele gezondheid te verbeteren. Het juiste eten en drinken kan je dus helpen bij het beter voelen. Vandaag hebben we negen dingen verzameld die je kunt eten en drinken die je helpen bij depressie, soms beter dan medicijnen.

Coverfoto's: Sander van der Wel | WikimediaPixabay

Advertisement
Sander van der Wel | Wikimedia

Sander van der Wel | Wikimedia

1) Blauwe bessen. Deze vruchten zijn een krachtige anti-oxidant en helpen bij het verminderen van oxidatieve stress, een van de belangrijkste symptomen van deze aandoening. Daarbij ondersteunen blauwe bessen de groei van nieuwe cellen, cellen die je helpen bij het behandelen van depressie.

2) Bananen. Bananen zitten vol tryptofaan dat in de hersenen omgezet wordt in serotonine (als er een gebrek is aan deze stof dan ontstaat er depressie). Daarnaast zitten bananen vol kalium en magnesium die je lichaam ook nodig heeft.

3. Amandelen. Magnesium is heel belangrijk voor de behandeling van depressie en in 100 gram amandelen zit 268 milligram magnesium. Het zou goed zijn om ze dagelijks te eten.

4) Avocado. Avocado zit vol kalium (480 milligram per 100 gram) en is een goed medicijn in de behandeling van depressie. Het is daarom belangrijk om in je dagelijkse eetpatroon op te nemen.

5) Asperges. Asperges bevatten een hoog gehalte aan foliumzuur en vitamine B, stoffen die handig zijn voor het geestelijk welbevinden en helpen bij het omzetten van tryptofaan in serotonine.

6) Chocolade. Kookchocolade en met name de cacao die hier in zit verhoogt het gehalte van serotonine en dopamine in de hersenen en verlaagt het cortisolgehalte (neurotransmiiter van stress). 40 gram chocola per dag is genoeg.

7) Spinazie. Ook in spinazie zit foliumzuur (stof waaraan een gebrek is in geval van depressie). Daarnaast verhoogt spinazie het dopamine- en serotoninegehalte en helpt het zo depressie te bestrijden.

8) Zalm. In zalm zitten omega-3 vetten die erbij helpen de celmembranen zachter te maken en serotonine en dopamine de hersenen te bereiken. In enkele gevallen helpen ze de neveneffecten van antidepressiva te verminderen.

9) Groene thee. Groene thee wordt al heel wat jaren gebruikt bij de bestrijding van depressie. Er zitten polyfenolen in die het aanbod van dopamine vergroten alsmede de gevoeligheid voor insuline en bieden een constante levering van glucose - die als brandstof werkt voor de hersenen.

Het is daarom belangrijk de juiste voedingsmiddelen in het dieet op te nemen, maar wel rekening te houden aan de richtlijnen die zijn gegeven door een specialist, mocht je daardoor worden behandeld.

Advertisement