8 dingen over het mannelijk lichaam die je nog niet wist

door Skip

15 Oktober 2017

8 dingen over het mannelijk lichaam die je nog niet wist
Advertisement

Dat alles wat met vrouwen te maken heeft een universum op zich is, dat is een cliché, maar wie heeft gezegd dat mannen dat ook niet hebben? Ook zij hebben hun vreemde dingen die we kunnen ontdekken en doorgronden, en we garanderen je dat er een paar dingen tussen zitten die mannen ook niet eens wisten! Hier hebben we dus 8 dingen die vrouwen en ook mannen niet wisten over het mannelijk lichaam.

Advertisement

1. Zij worden langzaam ouder

1. Zij worden langzaam ouder

chuando_chuandoandfrey/Instagram

De huid van mannen blijft er langer jonger uitzien in vergelijking met die van vrouwen. Dat komt omdat de concentratie van collageen langzamer afneemt met het verstrijken van de jaren. Dit zou allemaal waar zijn als mannien niet slecht om zouden gaan met hun huid. Er zijn dan ook weinig mannen die beschermende crèmes aanbrengen en andere schoonheidsproducten gebruiken, en daarmee wordt het natuurlijke voordeel dat zij hebben nagenoeg opgeheven.

Advertisement

2. Zij zouden ook de borst kunnen geven

2. Zij zouden ook de borst kunnen geven

maxpixel.freegreatpicture.com

Ja, ook mannen zouden de borst kunnen geven omdat het mannelijk lichaam beschikt over de klieren die melk kunnen aanmaken, maar ze werken alleen onder afwijkende omstandigheden. De klieren werken bijvoorbeeld wanneer het hormoon prolactine, dat nodig is voor bepaalde behandelingen, wordt toegediend.

3. Kaalheid

3. Kaalheid

pixabay.com

Een onderzoek heeft aangetoond dat de kaalheid bij mannen wordt veroorzaakt door de genen van moeders kant, oftewek de genen die zich op het X chromosoom bevinden. Er zijn echter ook andere factoren die bijdragen aan haarverlies.

Als vader ook kaal is dan neemt de kans om kaal te worden met 60% toe. Of er haarverlies optreedt hangt ook af van de activiteit van bepaalde mannelijke hormonen die haarzakjes belemmeren nieuwe haren te laten groeien. Tenslotte kan ook stress of een ongebalanceerd dieet ook bijdragen aan haaruitval.

4. Premenstrueel syndroom

4. Premenstrueel syndroom

maxpixel.freegreatpicture.com

Ongeveer 26% van de mannen lijdt aan een aandoening die erg lijkt om het premenstruele syndroom van vrouwen. Gedurende deze periode zijn mannen gevoeliger, prikkelbaarder, nerveuzer en hebben ze buikpijn.

5. Van oorsprong zijn we allemaal meisjes

5. Van oorsprong zijn we allemaal meisjes

pixabay.com

Het is bekend dat het geslacht van een baby wordt bepaald door de samenstelling van de seksechromosomen van de ouders. Als de chromosomen beide van het soort X zijn dan is het een meisje, als het XY is dan zal het een jongetje worden.

Hoe dan ook is het Y-chromosoom tot aan de zesde week inactief, daarom kunnen we zeggen dat we aanvankelijk allemaal meisjes zijn.

Advertisement

6. Dikke huid

6. Dikke huid

Sscare/Wikimedia

Door testoseron, op en top mannelijk hormoon wordt de huid van mannen met 25% dikker vergeleken met die van vrouwen.

De mannenhuid wordt langzaamaan dunner met het voortschrijden van de jaren terwijl de huid van vrouwen onveranderd blijft tot aan het begin van de menopause.

7. Adamsappel

7. Adamsappel

maxpixel.freegreatpicture.com

Het uitsteeksel dat zowel bij vrouwen als mannen in de hals zichtbaar is wordt het schildkraakbeen genoemd dat de stembanden beschermt. Bij mannen steekt de zogenaamde Adamsappel veer meer uit dan bij vrouwen. Het schildkraakbeen is ook van invloed op het soort stem dat iemand heeft. In de pubertijd krijgen veel jongens de baard in de keel omdat het kraakbeen groter wordt, waardoor de stem dieper wordt.

Advertisement

8. Kleuren waarnemen

8. Kleuren waarnemen

pixabay.com

Mannen kunnen veel minder kleurschakeringen waarnemen dan vrouwen. De uitleg daarvoor is simpel: kleuren worden geïdentificeerd door de lichtgevoelige cellen (staafjes) op het netvlies. De informatie die betrekking heeft op de staafjes bevindt zich op het chromosoom X en vrouwen, die er twee van hebben, hebben er dus meer van.

Advertisement