Google komt met zijn nieuwe oordopjes die 40 vreemde talen kunnen tolken waar je bij staat

door Skip

23 Oktober 2017

Google komt met zijn nieuwe oordopjes die 40 vreemde talen kunnen tolken waar je bij staat
Advertisement

Stel je eens een wereld voor waarin je niet úren lang hoeft te studeren om een taal te leren begrijpen, maar dat je gewoon eventjes kleine vingerbeweging hoeft te maken. Dat is precies wat de slimmeriken bij Google in elkaar hebben gezet wat dat mogelijk maakt. Een hulpmiddel dat simultaan (dus gelijktijdig) een taal die je niet begrijpt kan omzetten, en dat allemaal in de vorm gegoten van draadloze oordopjes die de naam Pixel Buds hebben meegekregen.

Google

Google

De recentste schepping van Google bestaat uit twee oordoppen die met elkaar verbonden zijn via een koord dat je om je nek kunt hangen. De Pixel Buds kunnen wanneer ze worden gebruikt als gewone in-ear koptelefoon, reageren op vingerbewegingen en worden geactiveerd door de buitenkant van het oordopje aan te raken dat al in het oor zit.

Ze hebben zo het stof doen opwaaien omdat deze dingen in staat zijn ruim 40 talen simultaan te tolken en maken hierbij gebruik van de al bestaande en zeer uitgebreide Google Translate-technologie.
In deze eerste uitgave moet het apparaat in combinatie met de smartphone worden gebruikt. De tolk wordt geactiveerd met een stemcommando als: "Help me met Zweeds praten" en de zin die dan volgt zal worden vertaald en uitgesproken worden door je smartphone. Als degene met wie je staat te praten in het Zweeds terugpraat dan hoor je zijn woorden direct vertaald terug in de Pixel Buds.

In een proefdemonstratie heeft apparaat laten zien dat het deze taak met een zeker gemak volbrengt met een heel kleine foutmarge.
Je kunt een indruk krijgen van hoe het werkt in de video hieronder, en laat vooral ook weten wat je ervan vindt!

Advertisement