Deze nieuwe vangrails uit Zuid-Korea kunnen miljoenen mensen het leven redden... en zo werken ze - Curioctopus.nl
x
Deze nieuwe vangrails uit Zuid-Korea…
11 bijzondere feiten over Rusland die je doen beseffen waarom het land echt bijzonder is De beker van Pythagoras: de beker ontworpen door Pythagoras die diende om dronkaards te ontmaskeren

Deze nieuwe vangrails uit Zuid-Korea kunnen miljoenen mensen het leven redden... en zo werken ze

11 Juli 2018 • Door Skip
5.767
Advertisement

We weten dat als we de auto pakken, dat dit gevaarlijker is dan reizen met een vliegtuig of met de trein, ook al denken we instinctief van niet. Vooral op snelwegen is het aantal ongelukken hoog in heel de wereld. Moderne vangrails zijn er om de schade te beperken door de klap op te vangen als men uit de baan vliegt, te voorkomen dat het voertuig op de andere rijbaan terechtkomt en ervoor te zorgen dat het voertuig weer op koers raakt. Jammer genoeg laat de efficiëntie van vangrails te wensen over.

Een Zuid-Koreaans bedrijf heeft een oplossing gevonden in een unieke technologie.

ETI, een Koreaans bedrijf gespecialiseerd in innovatie op het gebied van begaanbaarheid en veiligheid, heeft vangrails geperfectioneerd met de naam "Rolling Bar System." Zij vervullen in ruime mate de drie functies van moderne vangrails die hierboven zijn opgenoemd, behalve dat ze dat beter doen... veel beter.

Dankzij hun bijzondere EVA-structuur, een hars van polyethyleen dat lichter is dan rubber en dat zeer elastisch is, kunnen de vangrails bijzonder goed klappen opvangen en zet het rollensysteem de vrijgekomen energie om in roterende energie. Dat betekent dat als een auto tegen de vangrail komt, dat hij dan wordt vertraagd en weer op de weg wordt gezet, alsof de auto op een lopende band zou staan.  

foto: ETI

De resultaten van de test zijn fenomenaal en heeft het Rolling Barrier System uitstekend de klappen opgevangen van kleine en grote auto's en ook bussen en vrachtwagens. Daarnaast worden ze niet in series gemaakt maar in afzonderlijke stukken wat het onderhoud en het vervangen na een ongeluk, makkelijk maakt.

Hieronder kan je in een video zien hoe de rollers werken. 

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt