Jongeren van vandaag weten niet eens hoe de simpelste dingen in het huishouden te doen

door Skip

29 Oktober 2017

Jongeren van vandaag weten niet eens hoe de simpelste dingen in het huishouden te doen
Advertisement

Jonge mensen van tegenwoordig hebben geen flauw idee van hoe je de simpelste dingen in huis doet. Redactrice en blogster Katherine Martinko vertelt een verhaal waarin goed duidelijk wordt welk punt van onkunde er is bereikt: "Deze zomer heeft mijn zus een 18-jarige aangenomen in haar pizzeria en gaf haar borden afwassen als eerste taak. Als snel werd duidelijk dat deze dame niet wist waar ze moest beginnen."
Hier volgen de cijfers wat betreft dit fenomeen.

Advertisement
Storyblocks

Storyblocks

Een onderzoek dat is uitgebracht door een belangrijke Britse overheidsinstantie laat zien hoe jongeren van vandaag het aan een breed scala aan praktische vaardigheden ontbreekt. Het gaat weliswaar om Engelse jongeren in het onderzoek, maar het is niet moeilijk om te geloven dat de situatie in veel landen hetzelfde is.
Volgens de cijfers geven de dames en heren tussen de 18 en 24 jaar aan dat ze niet weten hoe ze:

  • een radiator moeten ontluchten wanneer de verwarming wel aan is maar de CV-ketel koud is en het water niet warm wordt (69%);
  • het huis waar ze naartoe verhuizen moeten laten aansluiten op het gas- en lichtnet (55%);
  • de meterstanden moeten uitlezen (43%);
  • een vriezer moeten ontdooien (37%);
  • een lampje moeten vervangen (11%);

Misschien omdat jongeren steeds later uit huis gaan zijn ze niet gemotiveerd te leren hoe ze voor zichzelf moeten zorgen wanneer dan het moment komt dat ze op zichzelf gaan wonen. Maar hen niet aansporen is niet goed voor hen en ook niet voor de maatschappij.

Ouders, doe iets dat echt heel zinvol is voor je kinderen en leer hen iets praktisch, gewoon iets simpels dat ze in huis kunnen doen, want op een dag zullen ze je ook hier dankbaar voor zijn!

Advertisement