De 6 beste goocheltrucs eindelijk ontmaskerd - Curioctopus.nl
x
De 6 beste goocheltrucs eindelijk ontmaskerd
In 1962 voer een Amerikaans vliegdekschip langs een beroemd zeilschip en stuurde het een bericht dat de geschiedenis inging Op deze foto staat een slang: kan jij 'M zien?

De 6 beste goocheltrucs eindelijk ontmaskerd

11 December 2017 • Door Skip
17.226
Advertisement

Hoewel het een tijdlang zeer populair was, kunnen magische trucs nog altijd jong en oud verbazen. In deze tijd gaat het niet makkelijk om verbazing teweeg te brengen, maar toch kan dat door een simpel spelen met illusies nog steeds. In dit artikel willen we je laten zien hoe een aantal goocheltrucs werken, niet zozeer om ze van hun magie te ontdoen, maar om je in de gelegenheid te brengen ze na te kunnen doen zodat je andere mensen kan overtuigen ervan hoe mooi goochelen eigenlijk is.

De vrouw doormidden gezaagd.

Velen van jullie zullen al wel de truc die erachter zit hebben aangevoeld, maar het heeft toch altijd een bepaalde uitwerking als je ziet hoe de goochelaaar de houten kist doorzaagt met zijn assistente erin, en op ongelofelijk wijze het lichaam in tweeën deelt. Maar eigenlijk wanneer de assistente in de kist gaat zitten dan zit ze alleen in de eerste helft, terwijl er tegelijkertijd aan de andere kant twee benen van de andere assistente uitkomen.

Het onverwoestbare bankbiljet

Dit is een van de magische trucs die David Copperfield graag liet zien. De trucs waarbij bankbiljetten worden gebruikt leveren altijd de gewenste verbazing op omdat de toeschouwers meer betrokken zijn als er met waardevolle dingen worden gespeeld.

Deze truc laat zien hoe het mogelijk is een potlood door een dubbelgevouwen bankbiljet te steken maar deze dan weer te openen zonder dat deze is beschadigd. De illusie zit in het potlood zelf: de entertainer gebruikt een potlood dat hij op voorhand in tweeën heeft verdeeld en daarna weer aan elkaar vastgemaakt met sterke magneten. Op deze manier kan het biljet makkelijk door het potlood heen zonder te scheuren.

Advertisement

Zweven in de lucht

Heb je ooit wel eens op straat een zogenaamde magiër gezien die kan zweven? De illusie is goed verstopt, en ook moet je goed je evenwicht kunnen bewaren. Ondanks dat is deze truc gemakkelijk te doen. Degene die hem doet heeft een steun verstopt die begint onder het tapijt en eindigt bij de benen en door de stok loopt die hij in zijn handen heeft en door z'n mouw loopt.

Het glas dat verdwijnt

Dit is beslist een van de goocheltrucs die het meest verbazing weet te wekken omdat er geen gebruik wordt gemaakt van effecten in het bijzonder en omdat het nogal op een vlugge manier wordt uitgevoerd zodat de toeschouwer sprakeloos blijft.

Je begint met het laten zien van een glas (om te oefenen raden we iets bestendigers aan, zoals een blik) een a4-blad en een tafel. Al deze dingen zijn hartstikke echt. Dan bedek je het glas met het papier en druk je er zo op dat de randen te zien zijn op het papier zelf. Doe dit alles op het randje van de tafel, dicht bij je lichaam, want je moet daarna met een snelle beweging het glas op de grond laten vallen of in je schoot als je het zittend doet. In het papier blijven de randen zichtbaar van het glas en heeft de toeschouwer niets door. Sla in een beweging het papier plat op de tafel en dan lijkt het alsof het glas echt in het niets is verdwenen of kapot is gegaan door de klap die je erop gegeven hebt.

De kracht van de goochelaar is natuurlijk dat hij de bewegingen die bepalend zijn, stiekem kan doen, met woorden en andere bewegingen erbij en dat zorgt ervoor of de truc slaagt.

Het is een goocheltruc die ook door kinderen kan worden gedaan, kijk hier

De zigzag-vrouw

Ook deze truc komt van de klassieke tovenaarschool, maar weten nog altijd effect te sorteren.

Het slagen van deze truc hangt vooral af van de assistente, die een slank en redelijk soepel lichaam heeft. Ze moet haar hand en voet stil kunnen houden die uit de kisten steken wanneer deze laatsten worden verschoven.

Een simpele truc, een voorbeeld van hoe magie soms niets anders is dan puur fysieke vaardigheid!

Advertisement

De buiging van Michael Jackson die de zwaartekracht lijkt te tarten.

foto: imgur.com

Om sommige mensen lijkt magie te hangen, ook al zijn ze niet echt tovenaars. Een van deze mensen is Michael Jackson die zijn optredens altijd heeft verfraaid met magie en special effects.

Zie je het voorover buigen voor je zoals hij dat deed in het bekende nummer "Smooth Criminal" waarbij het leek alsof hij de wetten van de zwaartekracht tartte? Hij kon zijn lichaam verder buigen dan 45 graden dankzij speciale schoenen waarvan de hak vastgehaakt zat aan een schroef in de grond.

Als zijn schoenen eenmaal vastzaten aan de grond dan was het makkelijk om die onmogelijke move te maken! 

Tags: MagieTrucjes
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt