14 combinaties van geschiedenisfeiten die je perceptie van tijd op zijn kop zetten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
14 combinaties van geschiedenisfeiten…
Dame gelooft niet dat man eerste klas zal reizen omdat hij een donkere huid heeft. Zijn antwoord is een applaus waard 7 gewoontes die mensen met een moeilijke doorbloeding meteen zouden moeten overnemen

14 combinaties van geschiedenisfeiten die je perceptie van tijd op zijn kop zetten

Door Skip Tromp de Haas
1.773
Advertisement

Weet je nog die tijd dat we tijdens geschiedenisles op school van die tijdsbalkjes moesten tekenen en daar belangrijke gebeurtenissen onder moesten plaatsen? Nou... werkt die methode volgens jullie of niet? Vandaag komen we met iets soortgelijks, maar dat dan veel meer indruk maakt. we zetten een aantal gebeurtenissen in de geschiedenis op een rijtje waar ogenschijnlijk onderling veel tijd tussen zit, maar eigenlijk qua tijd gezien veel meer met elkaar verbonden zijn dan we normaal zouden denken. Vertel ons maar of deze 14 tijdsvergelijkingen je verrassen of niet.

Cleopatra leefde in een tijd die dichterbij de uitvinding van Snapchat ligt dan bij de bouw van de Piramide van Gizeh

Cleopatra stierf in 30 v. Chr. terwijl de beroemde piramide rond het jaar 2560 v. Chr. werd voltooid.

De tijdsperiode die is verstreken tussen het moment dat de stegosaurussen en T-Rexen op aarde verschenen is langer dan de tijd die tussen de komst zit van de T-Rexen en mensen.

foto: Wikimedia

Vaak beseffen we het ons niet dat niet alle dinosaurussoorten tegelijkertijd op aarde leefden.

Advertisement

3 Charlie Chaplin overleed in hetzelfde jaar waarin Apple werd opgericht.

Afbeelding: Pixabay/matcuz

John Tyler (1790-1862), de 10e president van de Verenigde Staten, heeft nog twee kleinkinderen die leven: Lyon Tyler Jr. en Harrison Tyler

Hier het verhaal

Paramount pictures werd 10 jaar voor de opheffing van het Ottomaanse Rijk opgericht (respectievelijk 1912 en 1922).

foto: Wikimedia/Paramount
Advertisement

Pluto had zijn baan rondom de zon nog niet voltooid vanaf het moment van zijn ontdekking (1930) en het moment dat deze officieel niet meer als planeet geclassificeerd staat (2006).

Dat is zo omdat deze baan 248 jaar duurt voordat deze is voltooid! Tegenwoordig wordt het een dwergplaneet genoemd.

We kunnen nu zeggen dat val van de Berlijnse Muur historisch gezien dichterbij de aanslagen van 11 september liggen dan tegenwoordig.

foto: History.com
Advertisement

Als de hele geschiedenis van het universum opnieuw zou worden opgedeeld in een kalender van 12 maanden dan zouden mensen bestaan vanaf 23:59 op 31 december.

Zoals wij de geschiedenis kennen dan hé!

De Universiteit Oxford is eerder gesticht dan het Azteekse Rijk

foto: Wikimedia

Hoewel de officiële datum van stichting van Oxford het jaar 1231 is, zijn er sporen van leercentra die er veel eerder waren (1096). Van het keizerrijk van de Azteken wordt gedacht dat het gesticht zou zijn rond het jaar 1248, dus in ieder geval later.

Advertisement

De Universiteit Harvard werd ongeveer 50 jaar gesticht voordat Newton zijn wetten van de universele zwaartekracht en de bewegingswetten introduceerde.

Al na 66 jaar nadat de gebroeders Wright erin slaagde een gemotoriseerd voertuig voor het eerst te laten vliegen met een piloot aan boord, zetten mensen de eerste stappen op de maan.

foto: Wikimedia

Toen de piramide van Gizeh werd gebouwd waren mammoeten nog niet uitgestorven.

De Mammuthus leefden tot ongeveer 3500 jaar geleden, en zoals we hebben gezien, werd Gizeh voltooid tussen 2560 en 2450 v.Chr.

De laatste terdoodveroordeling in Frankrijk met behulp van de guillotine vond plaats in 1977, hetzelfde jaar waarin het eerste hoofdstuk van de Star Wars sage uitkwam.

De inauguratie van de Eiffeltoren vond in hetzelfde jaar plaats als de oprichting van Nintendo: 1889

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt