Heb je het idee alleen maar de verkeerde mensen te ontmoeten? Door dit verhaal zal je begrijpen waarom dat gebeurt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Heb je het idee alleen maar de verkeerde…
Niets is wat het lijkt wanneer je deze foto's voor het eerst bekijkt Deze foto's van honden die zich als mensen gedragen veroveren je hart omdat ze zo leuk zijn

Heb je het idee alleen maar de verkeerde mensen te ontmoeten? Door dit verhaal zal je begrijpen waarom dat gebeurt

Door Skip Tromp de Haas
1.820
Advertisement

Er zijn mensen waarbij er jaren van hun leven voorbijgaan zonder dat zij erin slagen goede vriendschappen te sluiten, zonder er dus in te slagen zich te omringen met mensen waar zij het goed mee kunnen hebben.
Dit hoeft niet altijd als een probleem te worden ervaren; er zijn momenten in het leven waar alleen zijn een begin kan zijn van groei, maar het kan ook gebeuren dat de zucht naar het vinden van een bepaald soort gezelschap net zo groot wordt als de opgave om iemand te vinden die "bij ons" past.
Het verhaal van de jongen en de oude man geeft ons een handig aanknopingspunt in het nadenken waarom dit kan gebeuren.

Foto's:Pixabay/Free-Photos 

Het verhaal van de jongen en de oude man

Op een dag kwam een jongen aan in een klein dorp. Nog maar net aangekomen, zag hij een oude man en liep op hem af. Hij vroeg hem: "Wat voor mensen wonen hier?" De man zei: "Wat voor mensen wonen er in de plaats waar je vandaan komt?" "Er waren daar veel onbeschofte en egoïstische mensen en ben daarom blij daar weg te zijn gegaan."
Hierop zei de man: "Hier zal je hetzelfde vinden".

Diezelfde dag kwam er nog een jongen aan in het dorp en stelde dezelfde vraag: "Wat voor mensen wonen hier?" De man zei: "Wat voor mensen wonen er in de plaats waar je vandaan komt?"
"Er waren daar fantastische mensen: eerlijk, vriendelijk en gastvrij... ik vond het jammer dat ik weg moest gaan".
Hierop zei de oude man: "Hier zal je hetzelfde vinden."

Een andere man die ook in het dorp woonde en naar beide gesprekken heeft geluisterd, vroeg hem: "Hoe kan het dat het antwoord hetzelfde is op twee tegengestelde visies?"
De oude man zei: "Ieder van ons heeft iets in zich van de plek waar hij vandaan komt. Mensen die daar niets goeds in vinden zullen dat elders ook niet gaan vinden; dat mensen op een plek geen vriendschap of liefde vonden wil nog niet zeggen dat je dat kunt vinden door te vertrekken. Het heeft alles te maken met onze houding naar de wereld toe, want dat is het enige dat we echt kunnen beheersen".  

 

Alles wat ons overkomt in het leven heeft te maken met de manier waarop we ons opstellen tegenover deze dingen en anderen; mocht je mensen kennen bij wie de glimlach altijd op het gezicht gedrukt staat, bij wie het lijkt alsof ze al het geluk van de wereld hebben, nooit tegen problemen aanlopen, onthoud dan dat er niet alleen iets achter zou kunnen zitten waar je niets van afweet, maar dat het ook mogelijk is dat dit mensen zijn die moeite doen om het goede, mooie en het positieve in alles te zien van wat er is in de wereld om hen heen. Vertrekken uit een plaats (ook in figuurlijke zin) kan dus mogelijk niet de sleutel zijn tot succes om goed met anderen op te kunnen schieten...

Tags: OuderenVerhalenLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt