Volkswagen gaat het mytische hippie busje weer produceren: dit nieuwe model staat gepland voor 2022 - Curioctopus.nl
x
Volkswagen gaat het mytische hippie…
Op dit prachtige eiland in Madagaskar bevindt zich de enige bij ons bekende piratenbegraafplaats Als je de oplossing van deze sommen binnen 10 seconden weet, kun je jezelf beschouwen als een kleine genie

Volkswagen gaat het mytische hippie busje weer produceren: dit nieuwe model staat gepland voor 2022

04 Januari 2018 • Door Janine
2.328
Advertisement

Opgelet nostalgischen onder ons uit de tijden van Woodstock en liefhebbers van groene technologie, dit bericht is voor jullie: het duitse merk Volkswagen kondigt de terugkeer aan op de markt van een voertuig dat de geschiedenis en de verbeeldingskracht van velen heeft gemarkeerd, de legendarische minibus Transporter Type 2 uit de jaren 50 en 60!

Het busje waarmee veel jonge mensen van die tijd waarschijnlijk de reis van hun leven hebben gemaakt, staat op het punt om weer in productie te worden genomen, deze keer in een elektrische versie.

Volkswagen probeerde dit juweel al meerdere jaren geleden opnieuw op de markt te brengen, maar nu lijkt het erop dat dit echt gebeurt.

Het is moeilijk om niet met nostalgie terug te denken aan een vervoermiddel dat zo sterk verbonden is met een historische periode, die uit grote veranderingen en veel hoop bestond.

Advertisement

Net zoals het onmogelijk is om je niet te herinneren hoe het busje vaak werd versierd!

Maar nu lijkt de Transporter klaar om echt terug te komen, in een versie die net zo mooi is als de voorgaande!

De naam van het nieuwe Volkswagen-voertuig is I.D. Buzz en hoewel we voorlopig alleen kunnen praten over een conceptauto, zijn enkele van de functies bekend: het gaat om een minibusje met acht zitplaatsen, ongeveer 5 meter lang, waarvan de binnenruimte veranderd kan worden, afhankelijk van het aantal passagiers. De voorstoelen kunnen achteruit draaien, voor het geval je jezelf toevertrouwt om volledig autonoom te rijden, één van de revoluties die we in de nabije toekomst zullen omarmen.

Maar het grootste verschil met eerdere modellen is dat I.D. Buzz zichzelf presenteert als een elektrisch voertuig, met een autonomie van 450 kilometer en een draadloze oplaadbare batterij (die hoef je alleen maar op een inductieplaat te zetten) die in 30 minuten een lading van 80% bereikt.

De nieuwe versie van het minibusje wordt in 2022 verwacht!

Tags: Auto'sGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt