13 bijzondere beroepen waarvan je niet wist dat ze bestonden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
13 bijzondere beroepen waarvan je niet…
Deze familie stuurt al 15 jaar de meest absurde en grappige kerstkaarten Deze 512 jaar oude haai zou de oudst gewervelde op aarde kunnen zijn

13 bijzondere beroepen waarvan je niet wist dat ze bestonden

Door Janine
12.740
Advertisement

Ben je je baan zat? Wil je iets nieuws, misschien wel iets absurds, om maar een verandering in je leven te brengen? De lijst met beroepen die we je hieronder laten zien geeft je zeker iets om over na te denken, of misschien wel een zetje om de dagelijkse routine te doorbreken!

In de wereld van het werk maakt het niet uit of een beroep als krankzinnig wordt beschouwd, als er maar een markt voor is en deze mensen hebben dat begrepen!

Expert in gezichtscrèmes

Bedrijven die crèmes produceren voor persoonlijke verzorging huren mensen in die een bijzonder gevoelige huid hebben, die veranderingen in de huid kunnen waarnemen na het gebruik van een product.

Matrastester, ingehuurd door bedrijven en hotels van een zeker niveau.

Advertisement

Glijbaantester

Dit is niet alleen maar leuk: deze glijbanen kunnen namelijk gevaarlijk zijn, daarom test deze persoon de hoeveelheid water die nodig is om mensen te laten glijden, het comfort van de structuur en de tijden die gerespecteerd moeten worden tussen de ene en de andere lancering.

Opraper van verloren golfballen

Heb je daar nooit over nagedacht? Lees dan het verhaal van deze man, die dankzij deze baan uit de werkloosheid is geraakt!

Zakdoekjesruiker

foto: Pixabay/Hans

Bedrijven gebruiken veel soorten chemicaliën in de verschillende stadia van de productie en, in het geval van zakdoekjes, ervoor zorgen dat ze niet op de markt worden gebracht met een onaangename geur is belangrijk, daarvoor zijn er mensen aangenomen die enkele partijen ruiken om ervoor te zorgen dat de toekomstige kopers alleen aangename luchtjes ruiken.

Advertisement

Omhelsdispenser

In deze wereld hebben we genegenheid nodig en daarom bestaat het werk van een omhelsdispenser echt. Vooral wie er als kind weinig heeft gekregen, weet hoeveel kracht er in dit eenvoudige en prachtige gebaar schuilt.

Menselijke verwijderaar van slangengif

foto: YouTube

Om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek en bruikbare antidota te creëren, zijn er mensen die zich bezig houden met het verwijderen van gif uit de tanden van de slang; ze zullen zeker voldoende beschermende maatregelen hebben genomen, maar we stellen ons voor dat er toch risico's aan verbonden zitten.

Advertisement

Hondenbrokjes tester, een noodzakelijk beroep omdat onze dierenvrienden geen oordeel kunnen vellen... in woorden!

Model voor specifieke lichaamsdelen

foto: Pixabay.com

De fotoreportages die worden gemaakt om aan de sites te leveren die repertoireafbeeldingen verkopen, gebruiken deze mensen; als er een foto gemaakt moet worden van voeten, bijvoorbeeld, maakt het niet uit hoe het model er verder uit ziet, het model moet alleen de geschikte voeten hebben voor het verzoek.

Advertisement

De "Inderijstaander", oftewel de persoon die voor jou in de rij gaat staan

Misschien wel de meest absurde, maar toch veel gevraagd, in ieder geval totdat de overgang naar elektronische betaling van alle verschillende rekeningen en dergelijke plaatsvindt.

Proever van onwaarschijnlijk voedsel

Als je de moed hebt, kun je gekozen worden voor één van de TV programma's die tegenwoordig populair zijn, waar het om gaat dat je steeds meer uitprobeert.

Okselruiker... Is er een betere manier om een nieuwe deodorant te testen?

foto: Source

Dit beroep wordt niet alleen op dit gebied uitgevoerd, maar ook door een kleine groep mensen die menselijke geuren, feromonen en hun mogelijke effecten op het gevoel van aantrekking bestuderen.

Model voor naaktportretten, niet heel onbekend maar ongetwijfeld in aanmerking genomen door degenen die zich op hun gemak voelen bij het tonen van hun lichaam.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt