7 dingen die je nooit met je auto moet doen als je niet bij de monteur wilt belanden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 dingen die je nooit met je auto moet…
13 fascinerende fenomenen die op onze planeet plaatsvinden 25 nuttige voorwerpen om het dagelijks leven makkelijker te maken

7 dingen die je nooit met je auto moet doen als je niet bij de monteur wilt belanden

4.270
Advertisement

Voor de meeste mensen is het kopen van een nieuwe auto een aanzienlijke financiële aderlating, maar je weet dat het, met alle voordelen van dien, het belangrijkste vervoermiddel zal zijn voor (ten minste) de komende tien jaar.

Naast het regelmatige onderhoud, om ervoor te zorgen dat de auto goed rijdt, zijn er een aantal dingen die de eigenaar en degene die hem gebruikt, niet over het hoofd mogen zien.

Omslagfoto: Brett_Hondow

1. Vermijd het bevestigen van sleutels van andere voertuigen aan die van de auto: op lange termijn kan het gewicht van de sleutelbos de startschakelaar beschadigen.

2. Wanneer doe je de koplampen aan en uit? Het beste zou zijn om te onthouden om de lichten alleen aan te doen na het aanzetten van de motor (dit omdat ze kunnen beschadigen door een stroomstoot) en uit te doen voordat je de motor afzet (om niet te riskeren dat je de lampen aan laat staan, mocht je geen geluidsindicator hebben).

3. Als je in een automaat rijdt, moet je oppassen dat de schakelaar niet op 'achteruit' of 'parkeren' staat wanneer je de auto start.

Deze auto's zijn uitgerust met sensoren die het commando in een dergelijke situatie altijd moeten kunnen negeren, maar voorzichtig zijn is altijd beter zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Advertisement

4. Vergeet NOOIT het oliepeil te controleren: vertrouw op een digitale herinnering om ervoor te zorgen dat de olie zo vaak ververst wordt als nodig is voor het type auto.

foto: Storyblocks

Mocht je deze taak zelf uitvoeren, zorg er dan voor dat je het niveau niet overschrijdt.

5. Laat het geen gewoonte worden om zonder benzine te zitten: zelfs de beste brandstoffen hebben deeltjes die zich op de bodem van de tank nestelen en die de motor kunnen beschadigen.

6. Leer de kleuren en betekenissen van spionnen herkennen en negeer ze nooit wanneer ze oplichten: je zou er spijt van kunnen krijgen.

Advertisement

7. Laat van tijd tot tijd de wieldruk en de convergentie controleren.

Met zachte banden rijden zorgt er niet alleen voor dat je langzamer rijdt en meer brandstof verbruikt, maar laat ook de banden sneller slijten.

Als je een botsing hebt gehad, vergeet dan niet om de auto naar de monteur te brengen om de staat van convergentie te controleren: als deze is gewijzigd zou je gemakkelijk de controle over de auto kunnen verliezen in een situatie waarin je in plaats daarvan maximale behendigheid zou moeten kunnen uitoefenen.

Tags: Auto'sNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt