Deze jongen toont een praktische truc om een auto te starten met een lege accu met behulp van een touw

Janine image
door Janine

10 November 2019

Deze jongen toont een praktische truc om een auto te starten met een lege accu met behulp van een touw
Advertisement

Velen zullen het weleens hebben meegemaakt om de auto in te stappen, misschien al te laat voor een afspraak of het werk, en met grote teleurstelling ontdekken dat de motor van de auto het niet doet. Meestal is het de accu die leeg is, misschien doordat we de lichten aan hebben laten staan, een temperatuurverandering of een te oude accu, waardoor de auto geen stroom meer krijgt en degenen die hem moeten gebruiken te voet achterblijven.

Niets ernstigs natuurlijk, maar het is wel lastig, een situatie die tijd en vooral geduld vereist, vooral als je de auto onmiddellijk nodig hebt. Naast het klassieke gebruik van de startkabel - niet altijd mogelijk als je geen andere auto beschikbaar hebt - liet de man waar we het over hebben in een video aan iedereen een originele en vrij eenvoudige methode zien om zo’n situatie op te lossen. Laten we eens kijken waar het om gaat.

via Shake the Future/Youtube

Advertisement
Shake the Future/Youtube

Shake the Future/Youtube

Het enige dat we nodig zouden hebben is een klassieke krik om de auto op te tillen, gereedschap waar de meeste auto's mee zijn uitgerust, en een redelijk lang touw, waarmee je ongeveer twee keer rond een van de wielen kunt draaien.

Daarna is het enige wat je hoeft te doen, de auto met de krik optillen, in overeenstemming met de voorwielen, nadat je uiteraard de parkeerrem hebt aangetrokken. Net alsof we de band van de bestuurder of passagier zouden vervangen. Zodra dit is gebeurd, stappen we in, zetten we hem in de derde versnelling en draaien we de sleutel alsof we het contact aanzetten, zonder de motor te starten.

Advertisement
Shake the Future/Youtube

Shake the Future/Youtube

Op dit punt stappen we uit en draaien het touw twee keer rond een van de verhoogde voorwielen, waardoor we precies de beweging maken die de jongen in zijn video laat zien. Hierna is het tijd om het resterende stuk touw goed met de handen vast te pakken en met al onze kracht te trekken.

Als we hard genoeg trekken, draait het wiel snel en de motor, als bij toverslag, slaat aan. Het werkingsprincipe van deze methode is in feite hetzelfde als wanneer de accu leeg is en we door iemand worden meegetrokken en probeert de motor te starten.

Shake the Future/Youtube

Shake the Future/Youtube

Deze methode, eenvoudig, maar - volgens zijn "promotor" - behoorlijk effectief, kan ons in staat stellen zoiets te doen zonder de hulp van andere mensen. Zoals de jonge man echter al zei, is het een truc die niet met alle auto's werkt.

Ten eerste moet de auto een handgeschakelde versnellingsbak hebben en ten tweede is het waarschijnlijker dat deze werkt met kleine benzineauto’s in plaats van dieselauto's. Als we ons echter in de ongemakkelijke situatie bevinden die wordt veroorzaakt door de lege accu en we hebben touw en krik bij ons, kunnen we het altijd proberen. Wie weet komt deze originele methode misschien wel van pas, althans om naar de garage te gaan zonder een sleepwagen te hoeven bellen.

Shake the Future/Youtube

Shake the Future/Youtube

Hier is de link naar de video waarin de jongen zijn methode laat zien om een auto te starten met een lege accu:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=_0naTvrigBY

Advertisement