6 volledig natuurlijke manieren om van tandplak af te komen

door Skip

18 Januari 2018

6 volledig natuurlijke manieren om van tandplak af te komen
Advertisement

Een mooie lach hebben getuigt niet alleen van een goede mondhygiëne, dit is ook een goed startpunt wanneer je een goede indruk wilt achterlaten bij degene die tegenover je staat. In sommige gevallen is de dagelijkse poetsbeurt, hoe vaak je dat ook doet, niet voldoende en moet er effectiever worden ingegrepen. Een van de problemen waar mensen het vaakst last van hebben is tandplak. De oorzaak hiervan kunnen slechte eetgewoontes zijn, roken, weinig poetsen of producten die niet voldoen. Als tandplak niet wordt verwijderd dan kan dit een mineralisatieproces in de hand werken dat leidt tot het ontstaan van tandsteen. Wil je proberen van tandplak af te komen dan zijn deze adviezen helemaal op natuurlijke basis.

Advertisement

Natriumbicarbonaat

Natriumbicarbonaat

Aqua Mechanical/Flickr

Kan worden gebruikt als een natuurlijke scrub. meng een kleine hoeveeelheid natriumbicarbonaat met een snufje zout en dan kan je hiermee een korrelig poeder maken dat prima is om voorzichtig tandplak mee weg te schaven. Doe er een beetje van op je tandenborstel, ga ermee over je tanden en spoel dan uit.

Advertisement

Sesamzaad

Sesamzaad

Ies/Wikimedia

Gedurende de dag op enkele sesamzaadjes kauwen is een goede gewoonte om beetje bij beetje tandplak te verwijderen. Doe er een paar van in je mond en gooi ze dan weg. Mochten er een paar tussen je tanden blijven zitten dan kan je een droge tandenborstel gebruiken om deze te verwijderen.

Azijnoplossing

Azijnoplossing

pixabay.com

De smaak ervan laat te wensen over, maar dit mengsel zorgt voor een enorme weldaad voor de gezondheid van de tanden.
Je maakt het door het volgende met elkaar te mengen
- 2 eetlepels azijn
- een eetlepel zout
- 100 milliliter water.

Spoel een paar keer en herhaal dit een aantal dagen na elkaar.

Vitaminemasker

Vitaminemasker

pixabay.com

Door speciale vitamineshakes te drinken kan je een antiplak-barrière maken om toekomstige plakvorming te voorkomen. De shakes waarbij dit mogelijk is bevatten veel vitamine C. Maak er een waar tomaten, aardbeien en sinaasappels en smeer de shake die je gemaakt hebt op de tanden. Laat het er 5 tot 6 minuten op zitten en spoel dan uit. De vitamines doden de mondbacteriën en verfrissen de adem.

Sinaasappelschillen

Sinaasappelschillen

fdecomite/Flickr

Sinaasappelschillen zijn een uitstekende manier om plak te verwijderen: profiteer ervan dat je de schil hebt verwijderd van deze citrusvrucht zodat je de schil ervan kan gebruiken om de tandoppervlak mee schoon te maken. Wrijf met een stuk over je tanden en spoel dan. Wees er zeker van dat je biologische sinaasappels gebruikt waarvan de oppervlakte niet is behandeld!

Advertisement

Aloë vera en glycerine

Aloë vera en glycerine

pixabay.com

Hier zijn de ingrediënten voor een krachtig mengsel tegen tandplak. Je hebt nodig:

  • een kop water
  • een half kopje natriumbicarbonaat
  • een theelepel aloë vera in gelvorm
  • 4 theelepels plantaardige glycerine
  • een theelepel etherische citroenolie

Meng de ingrediënten en breng het mengsel aan op de tanden: kijk hoe ze geleidelijk witter worden en hoe je hele mond gezuiverd wordt!

Advertisement