x
Al meer dan 40 jaar duikt dit stel elke…
16 keer waarin mensen hun auto's aangepast en Hij bekent 2.000 dollar per maand uit te geven aan

Al meer dan 40 jaar duikt dit stel elke dag in het ijskoude water van de oceaan

19 Maart 2022 • Door Janine
486
Advertisement

Je lichaam fit houden is belangrijk voor je gezondheid, op elke leeftijd. Door aan sport en lichaamsbeweging te doen, kunnen we de spieren getraind houden, de stofwisseling versnellen en de voortgang van de tekenen van veroudering voorkomen. Een video van een ouder echtpaar werd al snel populair op TikTok: al meer dan 40 jaar hebben ze de gewoonte om elke ochtend een duik in het koude water te nemen en ook nu nog blijven ze deze praktijk uitvoeren met aanzienlijke voordelen, ondanks dat ze al wat ouder zijn.


Het echtpaar trekt elke ochtend hun zwemkleding aan, doet een badmuts en zwembril op en duikt de zee in, ongeacht het klimaat en de watertemperatuur. Er is een video gemaakt door hun kleindochter, die ervoor zorgde dat de TikTok-gemeenschap kon deelnemen aan de routine van haar grootouders: ze zijn 81 jaar oud, maar ze zijn niet bang om de ijskoude temperaturen van de oceaan te trotseren. Ze duiken, zwemmen en keren terug naar de kust, waardoor ze in vorm blijven. De voordelen van deze praktijk voor de gezondheid zijn talrijk, laten we eens kijken welke.

Een duik in koud water is nuttig bij het versterken van het immuunsysteem. Het is geen toeval dat degenen die deze praktijk consequent uitvoeren beweren dat ze nooit verkouden zijn. Bovendien helpt koud water ontstekingen te verminderen, vooral die van de spieren: sporters of mensen die bijzondere lichamelijke inspanningen leveren, vinden verlichting in een koud bad. Maar daar houden de voordelen niet op: het helpt de stofwisseling op gang te komen, de bloedsomloop te versterken, de huid en het haar gezond te houden, de temperatuur te reguleren, gewichtsverlies te bevorderen, het energieniveau te verhogen, de ademhaling te verbeteren. Is het toeval dat de twee echtgenoten zo fit zijn? Absoluut niet: al deze gunstige effecten zijn door de geneeskunde bevestigd. Koud water heeft helende en ontspannende effecten en bevordert zowel het fysieke als het mentale welzijn.

Zou je het ook willen doen? Het is het beste om geleidelijk te beginnen, omdat het lichaam langzaam moet wennen aan de temperatuurverandering. Het paar heeft nu hun eigen routine gevonden en heeft hun lichaam - door de jaren heen - laten wennen aan de temperatuurdaling, maar als je net begint, vraag dan je arts om advies. Als je een ontsteking of spanning aan de spieren hebt, kan het nuttig zijn.

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt