Ze vindt een gewonde vlinder: de manier waarop ze het probeert te redden is volkomen absurd maar effectief - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze vindt een gewonde vlinder: de manier…
23 mensen die hun grootste geluksdag ooit hebben gehad in hun leven 24 mensen waarbij de dag verkeerd begonnen is

Ze vindt een gewonde vlinder: de manier waarop ze het probeert te redden is volkomen absurd maar effectief

Door Janine
9.361
Advertisement

Vlinders, zoals veel andere insecten en planten, zijn erg gevoelig voor milieuvervuiling: hun aanwezigheid of afwezigheid onthult veel van de luchtkwaliteit. Helaas is het tegenwoordig bijna zeldzaam geworden om ze in de lucht te zien fladderen of op ons te zien zitten: die paar keer dat het voorkomt, moeten we ons gelukkig prijzen. Om deze reden kon  Romy McCloskey, ontwerpster van een modemerk, een gewonde vlinder niet zomaar laten gaan: het had een ernstig beschadigde vleugel en zou kort daarna zijn gestorven als ze haar niet had gered op een manier die velen als absurd zouden beschouwen.

Dit is de ongelukkige vlinder: haar rechtervleugel is bijna verdwenen, het is niet bekend of deze beschadigd is of dat het een misvorming is die vanaf de geboorte aanwezig is.

Romy heeft deze vlinder samen met een andere gevonden: helaas was de andere dood en daardoor is het aannemelijker dat het een ongeluk in plaats van misvorming is geweest.

Romy kon in elk geval niets anders doen dan alles proberen om het leven van dit wezen te redden: ze is een ervaren borduurster, gewend om kleine steekjes te zetten.

Advertisement

Romy hield de vlinder vast om het beschadigde deel van de vleugel te verwijderen: geen zorgen, de "pijn" is vergelijkbaar met die van het knippen van een nagel!

Met wat geduld en een zeer stevige hand slaagde Romy erin het nieuwe vleugeldeel te combineren met het oude van de dode vlinder.

Romy wist niet zeker of haar vleugel zou werken en dat de vlinder weer zou kunnen vliegen en dus zou overleven.

Advertisement

Ze hield de vlinder vast en voedde het met zelfgemaakte nectar.

Wat er een paar seconden later gebeurde deed haar sprakeloos staan: de vlinder, nadat het even aarzelde op een struik, vloog weg!

Een traan laten bij zulke situaties is onvermijdelijk: dag klein vlindertje, veel geluk!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt