10 gevaarlijke dingen die vroeger heel normaal werden gevonden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 gevaarlijke dingen die vroeger heel…
16 foto's van vruchten en ander eten waar je ook echt andere dingen in kan zien Deze Chinese illustratrice laat met haar hele grappige strips zien hoe het echt zit met de verschillen tussen het westen en China

10 gevaarlijke dingen die vroeger heel normaal werden gevonden

Door Skip Tromp de Haas
3.401
Advertisement

Als je denkt dat er tegenwoordig nog dingen gebeuren die niet van deze wereld zijn omdat ze zo ongebruikelijk zijn, dan zou je eens moeten kijken naar hoe dat vroeger ging om je bewust ervan te worden dat juist eeuwen geleden de raarste dingen plaatsvonden. In dit artikel hebben we enkele feiten verzameld die je gewoon niet kan geloven omdat ze zo absurd zijn. Ooit waren de dingen die nu volledig illegaal zijn, dat niet!

Aan het begin van de 20ste eeuw was het legaal om kinderen per post te versturen

Tot halverwege de 19e eeuw maakte men in de medische wereld gebruik van twijfelachtige behandelingen voor enkele aandoeningen: aderlaten werd veel gedaan bij verschillende kwalen, bij stotteren sneed men de tong af en bij psychische aandoeningen voerde men lobotomie uit.

Advertisement

In de 18e eeuw was het populair onder rijken om een kluizenaar in je tuin te hebben. Deze mocht niet zijn nagels of haren knippen en werd met trots getoond aan het bezoek.

Om de geldigheid aan te tonen van Darwins evolutietheorieën werden er in Europa mensentuinen aangelegd waar mensen afkomstig uit Azië en Afrika werden getoond aan het publiek.

Lange tijd wist men niet af van het gevaar van radioactieve materialen. Er werd zelfs speelgoed gemaakt om kinderen mee te leren hoe een atoombom werkt.

Bij deze spellen zaten er delen polonium en uranium!

Advertisement

Honderd jaar geleden werd cocaïne niet als gevaarlijk beschouwd maar juist gezien als een handig medicijn voor veel gevallen: het werd gebruikt bij kiespijn, hoest en bij het kalmeren van kinderen.

Botten van mensen verzamelen was ooit heel normaal. Heren bewaarden deze in hun eigen studeerkamer en in tijden van oorlog zagen soldaten trofeeën in de resten van hun vijanden.

Advertisement

Zwangere vrouwen mochten roken, het werd zelfs aanbevolen om constipatie tegen te gaan: in het ziekenhuis kon je snel een vrouw vinden die een sigaret in haar hand had al enkele uren na de bevalling!

In gekkenhuizen werden zogenaamde plezierexcursies georganiseerd om met eigen ogen te zien hoe zieke patiënten zich gedroegen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt