8 echte mensen die bekend zijn geworden om hun superkrachten

door Skip

01 Februari 2018

8 echte mensen die bekend zijn geworden om hun superkrachten
Advertisement

Wanneer je geboren wordt met iets bijzonders wat je kunt, van die vaardigheden waar je wat over ziet in TV-programma's over ongelofelijke verhalen, dan kan je kiezen dat voor je te houden of om je geld ermee te gaan verdienen. De personen die de hoofdrol spelen in de verhalen die we je vandaag gaan vertellen vallen in deze categorie: zij zijn in de schijnwerpers gekomen door wat wij superkrachten zouden kunnen noemen! We geven toe dat sommige verhalen misschien enkele elementen zouden kunnen bevatten die pure fantasie zijn, maar andere verhalen zijn helemaal waar en zelfs geregistreerd door officiële vertegenwoordigers van het Guiness World Book of Records!

Advertisement

1. De Shaolinmonnik die over water kan lopen

1. De Shaolinmonnik die over water kan lopen

New China TV/Youtube

In 2015 heeft de Shaolinmonnik Shi Liliang ruim 125 meter over drijvende plankjes gelopen zonder in het water te zakken: het record is van hem!

2. Het verhaal van Meneet Alleseter

Michel Lotito was een Frans entertainer (1950-2007) die bekend werd om zijn unieke vermogen om dingen van metaal, rubber, glas etcetera in te slikken. Tussen 1978 en 1980 slikte hij voorwerpen van grote omvang zoals fietsen, winkelkarretjes, televisies en een heel vliegtuig.

Advertisement

3. Rubberboy

3. Rubberboy

unbelievableinfo.com

De man van elastiek heet in werkelijkheid Daniel Browning Smith. In het dagelijks leven is hij een contortionist, stuntman, acteur en ook komiek. Hij is persoonlijke titelhouder van de meest flexibele man ter wereld (hij is houder van zeven Guiness records). Hij dankt zijn vermogen aan het syndroom van Ehlers-Danlos, een genetische aandoening waardoor ledematen uitermate flexibel zijn.

4. De menselijke magneet

4. De menselijke magneet

Kevin Richardson/wikipedia

Liew Thow Lin is bekend geworden omdat hij metalen voorwerpen aan zijn lichaam kan laten kleven die ook heel zwaar zijn. Zijn superkracht, die hij heeft getoond door mee te doen aan verschillende televisieprogramma's, zou het resultaat zijn van zijn getrainde vermogen zichzelf elektrostatisch geladen te maken (een vaardigheid die trouwens ook zijn drie kleinkinderen lijken te hebben geeërfd).

5. De man van ijs

5. De man van ijs

Aad Villerius/Wikimedia

Wim Hof is een Nederlandse sportman die bekendstaat om zijn vaardigheid zijn lichaam langdurig bloot te stellen aan zeer lage temperaturen. Hoe doet 'ie dat? Hij beroept zich op een ademoefening die is gebaseerd mediteren zoals Tibetaanse monniken dat doen. Het lukt hem zo goed dat hij zelfs een soort van school heeft opgericht waar hij lesgeeft in zijn techniek (The Wim Hof Method).

6. Batman

6. Batman

Ben Underwood/Youtube

Bij Ben Underwood werd er een gezwel in zijn oog vastgesteld waardoor hij op zijn derde al volledig blind werd. In zeer korte tijd had hij een manier ontwikkeld op een of andere manier en kon hij de afstand van objecten waarnemen door met zijn tong te klakken, een beetje zoals vleermuizen zich oriënteren in grotten. Zijn vermogen, dat wordt gedefinieerd als echolocalisatie, stelde hem in staat om aan allerlei sporten deel te nemen zoals basketbal of skateboarden. Ben was het onderwerp van grote aandacht van medici en media, maar jammer genoeg kwam hij te overlijden op slechts 16-jarige leeftijd (in 2009) door dezelfde kwaal die hem z'n zicht had ontnomen.

Advertisement

7. De man die nooit slaapt heeft

7. De man die nooit slaapt heeft

Mr. Ngoc, a Vietnamese man

Deze man is erg bekend in Oosterse landen. De Vietnamees Thái Ngọc (1942) slaapt al ruim 47 jaar niet meer, oftewel sinds 1973 toen hij werd getroffen door een hoge koorts waardoor er ernstige slapeloosheid bij hem ontstond.

8. De Savannefluisteraar

8. De Savannefluisteraar

Kevin Richardson/wikipedia

Kevin Richardson is een Zuid-Afrikaanse dierengedragspecialist en dierenverzorger die al zijn hele leven met in het wild levende dieren werkt. Zijn naam is bekend geworden vanwege de band die hij smeed met felle dieren zoals hyena's tijgers en leeuwen.

Advertisement