De 9 duurste vloeistoffen waarvan we sommige elke dag gebruiken! - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De 9 duurste vloeistoffen waarvan we…
Dit katje is geboren met een tweekleurig koppie... naarmate hij groter werd is hij een natuurwonder geworden Katten spreken twee talen: eentje hebben ze speciaal voor ons ontwikkeld zodat wij mensen hen kunnen begrijpen

De 9 duurste vloeistoffen waarvan we sommige elke dag gebruiken!

3.817
Advertisement

De meesten van ons denken aan een diamant, een kunstwerk of aan een zeldzaam iets als we aan iets duurs moesten denken. Bij niemand zou het opkomen om te denken aan een vloeistof, en toch zijn er onder de duurste dingen die er zijn, vloeistoffen; enkele hiervan gebruiken we dagelijks. We letten er niet op, maar vaak betalen we een buitensporig bedrag voor de hoeveelheid vloeistof die we daarvoor krijgen.

Als je nieuwsgierig bent en wilt weten welke vloeistoffen absoluut de duurste zijn, dan moet je deze lijst eens bekijken!

Insuline - € 10.000 per liter

Wie diabtes heeft moet deze stof injecteren die normaal gezien door de pancreas wordt aangemaakt: in de laatste jaren is de prijs ervan verdrievoudigd en kost het wel € 10 per milliliter oftewel € 10.000 per liter! (Bron: Diabetes in Control)

Nagellak - € 700 per liter

foto: pixabay.com

Als je bedenkt dat een flesje nagellak € 7 kost (maar er zijn ook duurdere) en dat er in zo'n flesje zo'n 10 milliliter aan product zit, dan is de prijs overduidelijk hoog.

Advertisement

Chanel No. 5 - € 9.500/liter

Het legendarische parfum dat iedereen kent. Zijn prijs is gedeeltelijk te rechtvaardigen doordat er blaadjes en wortels zeldzame planten worden gebruikt (Bron: Chanel)

Inkt voor printers - € 2000 per liter

foto: pixabay.com

De prijs van inktcartridges voor printers hangt erg af van het merk en het soort printer. De duurste inkt kost € 2000 (Bron: Consumer Reports)

Kwik - € 800/liter

Het bijzondere van kwik is dat het een metaal is dat op kamertemperatuur vloeibaar is.

Advertisement

Atlantische degenkrab - € 13.000 per liter

Deze geleedpotige, is ondanks zijn naam, nauwer verwant aan schorpioenen, spinnen en teken dan daadwerkelijk aan kreeften. Zijn bloed is in ieder geval interessant voor de wetenschappelijke wereld omdat het wordt gebruikt om het wonderlijke immuunsysteem van dit dier te bestuderen (het kan enkele bacteriën snel herkennen en snel doden). De dieren worden niet gedood bij het bloed aftappen, maar worden daarna weer in zee vrijgelaten. (Bron: CCN)

LSD - € 2.400 per gram

Deze geestverruimende stof is heel populair geweest in de hippietijd. Er bestaat een vloeibare vorm, solide vorm, gel, of in dunne bladeren (Bron: Telegraph)

Advertisement

Correctievloeistof - € 300 per liter

Met correctievloeistof breng je dat laagje wit vloeistof op wit papier aan over schrijffouten die je hebt gemaakt.

Limoncello - 30.000.000 per fles.

Dit is de duurste alcoholische drank. Deze wordt bereid door de Antica Distilleria met citroenen van de Amalfikust die een zeer bijzondere geur hebben. Niet alleen de limoncello is zo duur. Op de fles zitten drie diamanten, eentje daarvan is 18.5 karaat. Het verhaal gaat dat de fles in opdracht is gemaakt van een Italiaanse klant waarvan echter de naam niet bekend is. (Bron: businessinsider.com)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt