Kan jij met zekerheid zeggen waar deze 10 dingen echt voor dienen? - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kan jij met zekerheid zeggen waar deze…
5 dingen die Japanse ouders doen die we gelijk zouden moeten overnemen 17 mensen van wie de dag niet slechter kon

Kan jij met zekerheid zeggen waar deze 10 dingen echt voor dienen?

6.208
Advertisement

Elke dag zien we veel voorwerpen maar vragen we ons bijna nooit af waarom deze nou juist zo zijn ontworpen in plaats van op een andere manier, of waarom een bepaald onderdeeltje nou juist op die plek zit. Wat voor ons slechts toeval lijkt, zonder duidelijke reden, daar zit eigenlijk een hele precieze gedachte achter. Zo is het gaatje in een lollystokje logisch, net als het 'vakje' in vrouwenondergoed dat ook is. Je hebt die dingen altijd wel gezien, maar heb je je nooit afgevraagd waarom ze nou zo gemaakt zijn, of kan je er geen verklaring voor vinden? In dit artikel vind je alle antwoorden.

Pompon op de muts

De Pompon (van het Franse pompom) is een bolletje van wol dat bovenop mutsen is geplaatst. Hoewel ze vandaag puur een decoratieve functie hebben, had het ooit een heel ander doel. Pompons op mutsen werden gebruikt door matrozen, want zo konden zij een idee krijgen van de hoogte van plafonds in boten zonder het hoofd te stoten. (Bron: Steemit)

Het gaatje in een lollystokje

Veel mensen denken dat dit gaatje dezelfde functie heeft als de gaatjes in de doppen van BIC-pennen, namelijk om verstikking bij kinderen te voorkomen wanneer zij per ongeluk het stokje inslikken. Maar eigenlijk wordt het gaatje gebruikt om het snoepje in de eerste instantie vast te zetten op het stokje: de holte wordt als eerste gevuld.

Advertisement

Het gaatje tussen de camera en de flitser op iPhones

Zoals velen wel zullen denken, is het in feite een microfoon. Maar waarom zit 'ie op de achterkant van de telefoon en niet aan de voorkant? Deze microfoon dient ertoe om de kwaliteit van geluidsopnames te verbeteren en Siri (de beroemde duizendpoot-assistente) de ingesproken commando's beter helpen te begrijpen.

Het vakje in vrouwenondergoed

In vrouwenondergoed zit een kleine lege ruimte dat qua vorm doet denken aan een zakje. Het zit er omdat zo direct contact tussen de huid en de naden wordt vermeden, waardoor het ondergoed dus lekkerder zit. Het mag absoluut niet worden gebruikt om dingen in te verstoppen, omdat deze anders ontstekingen zouden kunnen veroorzaken!

Het lapje stof dat op rugzakken is genaaid

foto: zumiez.com

Op veel rugzakken is dit accessoire aanwezig waarvan het nut niet bekend is: het is vooral handig bij het kamperen en tijdens tochtjes, omdat je in de gaatjes dingen kunt hangen zodat je je handen vrij hebt bij het lopen. Ook is het op veel rugzakken te vinden die niet specifiek zijn gemaakt voor outdoor-activiteiten. In dit geval heeft het louter een decoratieve functie.

Advertisement

Het getal 57 dat op ketchupflessen staat

Op Ketchupflessen van Heinz staat het nummer 57. Dit detail roept twee vragen op: wat is de betekenis van het dit getal 57, en waarom staat het op het glas op die plek? Op de eerste vraag valt geen duidelijk antwoord te geven. Het verhaal gaat dat dit de geluksgetallen zijn van meneer Henry John Heinz zelf, die, uit bijgeloof, besloot om deze af te laten drukken op de verpakkingen van zijn producten. Op de tweede vraag is antwoord gekomen door gewoon te proberen: enkele fervente gebruikers van ketchup menen dat als je met de palm van je hand op de 57 slaat wanneer de fles schuin wordt gehouden dat de ketchup dan makkelijker door de hals van de fles stroomt.

Het logo op cosmetische producten

Op cosmetische producten en in het algemeen producten die zijn bestemd voor lichaamsverzorging is dit symbool terug te vinden waar een M in staat en doet denken aan een geopende pot.

Dit symbool wordt doorgaans gebruikt om de vervaldatum van het product mee aan te geven. Maar hoe moet je dat dan lezen? In wezen geeft het geen exacte datum aan (zoals dat het geval is bij medicijnen of etenswaren), maar vertelt het je dat het product een x aantal maanden vervalt dat nadat het is geopend.

Advertisement

De lijntjes op een stanleymesje.

Het mesje op een hobbymes blijft niet voor altijd scherp, maar dat hoeft niet te betekenen dat je gelijk een nieuw hobbymes nodig hebt. Het is zo bedacht dat je het lemmet kan afbreken ter hoogte van de lijnen op het lemmet met behulp van de verwijderbare onderkant. Schuif er het mesje in en breek met neerwaartse bewegingen het deel af dat je wilt weggooien.

Het knopje op de achteruitkijkspiegel

's Nachts zou de automobilist verblind kunnen worden door de lichten van de auto achter hem. Met het knopje kan de spiegel zo versteld worden op een manier die veilig is voor de bestuurder. Deze kan de spiegel met een simpele beweging. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt