10 dingen die we kunnen doen die meer zeggen dan een 'Ik houd van je'

door Skip

14 Maart 2018

10 dingen die we kunnen doen die meer zeggen dan een 'Ik houd van je'
Advertisement

Heel vaak, zeker in het begin van een liefdesrelatie gebeurt het dat je veel twijfels hebt over diegene met wie je omgaat. Er zijn vele redenen, maar veel mensen beginnen te twijfelen als ze de partner niet bepaalde 'bewijzen van liefde' zien tonen, of tenminste een soort betrokkenheid die normaal gezien er zou moeten zijn na een bepaalde periode dat je verkering hebt. Maar wie zegt nou dat je juist dit of het andere moet doen, dit wel moet zeggen en dat andere niet? Dit verhaal gaat op voor de liefde net als ook in andere gebieden in het leven. Als we verwachten dat iemand op een bepaalde manier reageert omdat hij of zij normaal altijd zo doet, dan missen we de kans om mensen te leren kennen die buiten de kaders treden, die niet voorspelbaar zijn en er daarom altijd iets nieuws aan hen valt te ontdekken dag na dag.

Pakt je man je niet bij je hand in het openbaar en zegt hij 'niet eens' ik houd van je? Er zijn mensen die, en dit geldt zeker voor mannen, niets met deze 'conventionele' gebaren hebben: als je het prettig vindt om dergelijke dingen te horen, en ze doen ze zeker al moeite, maar wat jij graag wilt horen, dat zeggen ze jou al in andere woorden of zelfs in een andere 'taal'.

Advertisement
10 dingen die we kunnen doen die meer zeggen dan een 'Ik houd van je' - 1

  1. Hij zorgt voor fysiek contact: genegenheid in het openbaar tonen, vurig kussen terwijl het niet uitmaakt waar je op dat moment bent, dat kan komen door een doldwaze verliefdheid, maar van verschillende kanten bekeken, is het laat je daarmee zien dat je weinig respect hebt voor de mensen die ook op die plek komen! Als jouw man er niet van houdt om deze dingen te doen, dan is er niets om je rot over te voelen, want er zijn honderd verschillende manieren om liefde en betrokkenheid te tonen. Als hij bijvoorbeeld je hand vasthoudt of als je samen met andere mensen bent en hij zijn hand dan op je heup legt, of gewoon een vluchtige blik toewerpt die zegt 'ik snap je' of hij je vluchtig streelt. Uitgebreider gaan doen dan je werkelijk bent, is nooit prettig.

  2. Er wordt tijd gevonden voor de partner: in veel relaties wordt de afwezigheid van een van de twee opgevuld door de afwezige met materiële cadeaus. Soms kan het inderdaad fijn zijn om een cadeau bezorgd te krijgen van een partner die ver weg is, maar vroeg of laat zal daar de behoefte komen om dit uit eigen handen van de partner te mogen ontvangen, of wordt er zelfs helemaal niets toegezonden, maar is zijn aanwezigheid gewoon gewenst. Dit is het punt: als je man tijdens zijn drukke dagen, die hij altijd heeft, tijd probeert in te bouwen die hij alleen met jou wil doorbrengen, dan wil dat zeggen dat hij jullie relatie waardevol wil laten zijn en deze prioriteit wil geven. Iemand naast je hebben is meer waard dan duizend cadeaus!

  3. Wees niet bang om stil te zijn: stilte daar worden veel mensen ongemakkelijk door, maar niet die mensen die op elkaar zijn afgestemd en de behoefte niet hebben te praten om de leemte maar op te vullen. Als je vindt dat je partner stilletjes is, moet je vooral niet gaan denken dat hij alles gezegd heeft en dat hij of zij zich dus begint te vervelen. De realiteit zou echter volledig het tegenovergestelde kunnen zijn: de stilte laten spreken is vaak de natuurlijkste manier om je gevoelens te tonen, de gevoelens die moeilijk zijn om te zetten in woorden.

  4. Hij heeft er geen moeite mee dat beslissingen door haar worden genomen, ook al is hij het er niet honderd procent mee eens: in het algemeen, dus niet alleen in de liefde, is het zo dat wanneer je het niet eens met elkaar bent en je dan de beslissing aan de ander laat, dat dit dan een bewijs is van een groot vertrouwen in die persoon. Dat het wel eens botst in een relatie, dat is normaal, maar moeten ruziën om je zegje te kunnen doen is dat niet. Het is niet zo dat je van meet af aan toe moet geven, maar als er geen reden is om je eigen idee beter te vinden, dan is het een teken van groot respect als je de ander laat proberen. Als jouw man dit ooit toe heeft gelaten, dan heeft hij vertrouwen in jou, heeft hij gebouwd op jouw ervaring, dan wil dit zeggen dat hij er plezier uit haalt om jouw idee dat je hebt of beslissing die je hebt genomen, werkelijkheid te zien worden.

  5. Hij gaat mee in nieuwe ervaringen: als je al volwassen bent kan het uit je comfortzone komen (gebied dat al verkend en bekend is) misschien niet zo vanzelf gaan. Maar als hij in jullie relatie vaak heeft laten zien blij te zijn om nieuwe dingen met je te proberen, dan betekent dat hij geïnteresseerd is in, en nieuwsgierig naar jouw wereld of is hij bereid dingen te verkennen die voor jullie allebei nieuw zijn.

  6. Hij is niet bang om zijn eigen 'ruimtes' open te stellen: op een zelfde manier kan een 'ik houd van je' worden uitgedrukt door de eigen ruimtes open te stellen. Als jouw man je in zijn 'ruimte' toelaat, blij en zonder stress, of dat nou zijn huis is, familie is, hobby's zijn, dus alles wat er eerst ook was voordat jullie samengingen, dan laat hij je toe in zijn leven: dat is niet iets wat je met iedereen doet, of dat zou op zijn minst niet zo hoeven zijn!

  7. Probeert gevoelens van ongemak te bestrijden: vooral in de beginfase van je relatie kunnen er gênante situaties plaatsvinden, bijvoorbeeld tijdens het intiem zijn. Een galant gebaar, dat tegelijkertijd ook veel betekent, is dit ongemak tegen te gaan door er op alle manieren voor te zorgen dat je partner zich op zijn gemak voelt. Als jij belangrijk bent voor een man dan zal hij zich geduldig en welopgevoed tonen, en zal hij op bepaalde momenten meegaan in jouw tempo omdat jij vooral datgene bent wat hem gelukkig maakt.

  8. Hij geeft steun tijdens de mindere momenten: in een relatie komt de steun van beide kanten: een periode waarin het moeilijk gaat, of een periode van zwakte kan uitwijzen hoe stabiel de relatie is. De partner die van zijn vrouw houdt, steunt haar met woorden, met dingen die hij doet of door er gewoon te zijn. Het gevoel hebben dat de ander gelooft in zijn partner, diegene helpt, advies geeft, dat is zeker iets wat de band tussen twee mensen sterker maakt.

  9. Hij helpt met jezelf verbeteren: iemand die niet het beste wil voor iemand anders, zal profiteren van de gemaakte fouten om kritiek te leveren om diegene nog verder in de grond te trappen. Degene die je naast je wil hebben moet uit fouten een les weten te halen als je dat zelf nog niet gelukt is, moet je de kracht geven om dat moment door te komen, en je de gereedschappen geven om die fout niet nog eens te maken. In een liefdevolle relatie verbeter je elkaar, ieder met het beste wat hij of zij te bieden heeft.

  10. Hij ziet de lol in van de fouten in je karakter: Houden van betekent dat je iemand 100% omarmt. Dat betekent niet je fouten verhullen en je positieve kanten benadrukken, maar dat je de persoon helemaal neemt zoals diegene is. Als je man grapjes maakt over je slechte karaktertrekken, dan drijft hij niet de spot met je, het is gewoon een manier om die kanten minder erg te maken die ieder mens ter wereld heeft (iedereen heeft zijn tekortkomingen!) en een manier om te voorkomen dat dit geen reden wordt om ruzie te maken.

Advertisement