Als jij een van deze vakken beheerst, dan wacht Canada jou

door Skip

06 Maart 2018

Als jij een van deze vakken beheerst, dan wacht Canada jou
Advertisement

Canada is een van de gewildste bestemmingen bij mensen die hebben besloten om hun eigen land te verlaten, op zoek naar een plek waar er meer economische zekerheid is. Canada mag zich al jaren roemen om haar transparante organisatie in de regering, veel meer dan dat het geval is in andere landen, loopt het voorop en is het bedacht op de behoefte van mensen. Hier behoort het werkloosheidscijfer tot de laagste in de wereld, is het beleid rondom sociale zekerheid zeer gunstig en zijn er daarom veel mensen die, ondanks dat zij niet uit een armoedige situatie komen, die besluiten om hier al hun talent in te zetten.

Randstad die zich bezighoudt met de selectie en opleiding van werkend personeel in heel de wereld, heeft een lijst opgesteld van de meest gevraagde beroepen in Canada voor het jaar 2018. Staat jouw beroep ook op de lijst, waar wacht je dan nog op? 

via Randstad.ca

Advertisement

1. Heftruckchauffeur

1. Heftruckchauffeur

Mdornseif/Wikimedia

Door de ontwikkelingen in de e-commerce zijn er nieuwe vormen van werk ontstaan in de magazijnen waar het verplaatsen van handelswaar plaatsvindt en zoeken vele bedrijven dus mensen die een vorkheftruck kunnen besturen.

Advertisement

2. Softwareontwikkelaar

2. Softwareontwikkelaar

WOCinTech Chat/Wikimedia

In Canada hebben digitalisering en robotisering heel snel een plaats ingenomen en lijkt het er niet op dat dit tempo zal afnemen. Er zijn mensen nodig die weten hoe ze een softwareprogramma kunnen maken en weten hoe ze in elke fase daarvan er zorg voor kunnen dragen.

3. Accountmanager

3. Accountmanager

Scott Lewis/Flickr

De accountmanager is zeg maar de schakel tussen het bedrijf en de klanten. Mensen met deze functie houden zich bezig met het onderhouden van relaties met klanten, doen hen gunstige voorstellen, of andere samenwerkingsgplannen aan te bieden. Daarnaast moet de accountmanager nieuwe klanten werven voor het bedrijf en is hij of zij een van de verantwoordelijken voor de behaalde resultaten op de kernterreinen van een bedrijf. Een goede accountmanager maakt zeker een verschil binnen een bedrijf.

4. Projectmanager

4. Projectmanager

pexels.com

Een projectmanager is verantwoordelijk voor het onderverdelen van een project in fases, het begeleiden van de realisatie ervan en het in de gaten houden van de ontwikkelingen. Hij of zij moet tijd optimaliseren, financiële middelen en mensen optimaal in kunnen zetten zodat een doelstelling zo effectief mogelijk kan worden behaald.

5. Medewerker klantenservice

5. Medewerker klantenservice

PGBS/Wikimedia

Door de veranderingen op de markt is de behoefte steeds belangrijker geworden om naar klanten om te kijken, om deze te binden en tegelijkertijd tevreden te stellen. Mensen die kunnen laten zien dat zij relaties met de klant kunnen managen en kunnen omgaan met de nieuwste programma's voor procesbeheersing zullen zeker een stap voor hebben vergeleken met andere kandidaten.

Advertisement

6. Businessanalist

6. Businessanalist

pexels.com

De voornaamste rol van deze persoon is om de ideeën van klanten in praktische- en bedrijfstermen om te kunnen zetten: de haalbaarheid en de kans op succes worden getoetst, en werkt eventuele strategieën uit om problemen op te lossen.

7. Projectmanager Engineering

7. Projectmanager Engineering

pexels.com

Dit beroep is precies tussen bouwkundige en manager geplaatst en moet je daarom beschikken over ingesleten organisatorische vaardigheden. Je kan bijvoorbeeld de bouw overzien van een brug, maar bijvoorbeeld ook van een softwareprogramma

Advertisement

8. Accountant

8. Accountant

pexels.com

Een accountant houdt de kosten van een project in het oog en houdt de inkomsten en uitgaven van een bedrijf bij.

9. Commercieel vertegenwoordiger

9. Commercieel vertegenwoordiger

pexels.com

Dit beroep staat op de tweede plaats van de meest aangeboden vacatures in Canada en zullen mensen die over goede communicatieve vaardigheden beschikken een voordeel hebben, zeker met grote bedrijven die mogelijk willen afnemen.

Advertisement
pexels.com

pexels.com

Ook grote bedrijven hebben laten zien veel meer mankracht nodig te hebben vergeleken met vroeger, ondanks de toenemende automatisering van de taken. Mensen die met hun handen kunnen werken zijn nog steeds het meest gewild in Canada als je bedenkt dat hier veel diensten zijn waar mankracht voor nodig is.

Advertisement