Deze 8 gewoontes helpen chinese vrouwen jong te blijven

door Skip

06 Maart 2018

Deze 8 gewoontes helpen chinese vrouwen jong te blijven
Advertisement

Chinese vrouwen lijken tijdloos te zijn, in die zin dat er in het natuurlijke verouderingsproces wat hen aangaat een uitzondering lijkt te worden gemaakt. Ondanks dat hun kalenderleeftijd zich wel uit door een paar grijze haren, lijkt hun huid onveranderd. We zijn ervan overtuigd dat ook jij je zal hebben afgevraagd hoe ze dat toch doen, zo jong blijven (qua uiterljk dan). Nou, het antwoord is nogal interessant omdat er een aantal dagelijks gewoontes zijn die het fenomeen Chinese-vrouwen-blijven-jong zouden kunnen verklaren.

via bustle.com

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

1. Ze blijven uit de zon: zonnestralen zijn schadelijk, niet alleen voor de huid. Maar niet iedereen is ertoe bereid om die zonnestralen op te geven. In het algemene idee dat er heerst in het Westen wat schoonheid betreft,  heb je een gebruind lichaam. In het oosten hebben ze liever een bleke huid. Daarom, en natuurlijk ook vanwege gezondheid zelf, hebben Chinese vrouwen de gewoonte om uit de zon te blijven. Daardoor kunnen zij vroegtijdige veroudering voorkomen door UVA- en UVB-stralen.

2. Ze gebruiken elke dag vochtinbrengende cremes en maskers: voor een gezonde huid moet je deze gehydrateerd houden. De laatste mode in China zijn gezichtsmaskers. Deze worden in allerhande winkels verkocht tegen hele lage prijzen. In China worden de maskers die in Zuid-Korea worden gemaakt het meest gewaardeerd. De producten uit dat land zijn ook in Japan populair. Deze landen zijn een van de voornaamste producenten en afnemers van gezichtscremes ter wereld! (Bron: premiumbeautynews.com

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

3. Zij zorgen op een natuurlijke wijze voor hun lichaam: Chinese vrouwen (en mannen) kiezen er heel vaak voor om enkele klachten met natuurlijke medicijnen te behandelen, waar een Westerling in dezelfde situatie een 100% farmaceutisch middel zou gebruiken. Natuurlijke medicijnen gebruiken behoort tot de belangrijkste gewoontes waardoor zij gezond kunnen blijven en hun immuunsysteem kunnen versterken. Ook thee valt in sommige zienswijzen onder dit soort medicijnen. Deze worden gedurende de dag ingenomen en wordt er met het soort gevarieerd. Er wordt groene thee gedronken omdat er veel antioxidanten in zitten en omdat het de stofwisseling stimuleert. Daarnaast is acupunctuur een zeer efficiënte methode om enkele klachten te behandelen, waaronder huidklachten.

4. Ze eten veel fruit en groente: we hebben allemaal wel een idee van hoe de Chinese keuken (niet zoals ze in restaurants koken!) verschilt van de Westerse keuken, in die zin dat er veel meer rijst en bij voorkeur gestoomde groente wordt gegeten, mocht je dat nog niet weten. In het algemeen wordt er bij de bereiding van een product, ongeacht welke, geen olie of vetten gebruikt, of in minieme hoeveelheden. In China houden ze niet zo van pittige producten omdat ervan wordt gedacht dat ze puistjes veroorzaken, en ook niet van suikerproducten omdat dit dikmakers zijn.
Wat vlees betreft zijn er een paar redenen waarom dit in het Chinese eetpatroon weinig voorkomt: een is om economische reden, vlees is namelijk duur en wordt dus niet beschouwd als gewone kost. Daarnaast speelt een meer spirituele kwestie mee. Velen in China denken dat er in het menselijk lichaam giftige en schadelijke stoffen wordt geproduceerd als je vlees eet, door de brute wijze waarop het dier wordt geslacht. Voor veel mensen is dit voldoende reden om geen vlees te eten.

Winghongeinhao/Wikimedia

Winghongeinhao/Wikimedia

5. Ze eten geen vet voedsel: in China  krijgen ze dagelijks zeer kleine hoeveelheden vet binnen. Ondanks dat er melk, yoghurt en sojadranken gedronken wordt, is die hoeveelheid aanzienlijk minder dan in het Westen. Ook kaas komt niet veel voor en is zeer prijzig.

6. Zij sporten, maar niet zoals wij denken: het is bekend dat Chinese vrouwen bewegen om een slank lichaam te hebben. Maar hun idee van sporten is heel anders dan de Westerse opvatting. Onder sporten wordt niet verstaan dat je zware gewichten heft en dat je meedoet aan intense cardiosessies. Integendeel, zij geven de voorkeur aan iets 'zachters' zoals een wandeling na de maaltijd ter bevordering van de spijsvertering of laten ze zich masseren. Heel bijzonder zijn de dansen die op de pleinen in het centrum van de stad worden gehouden waar je gratis of tegen een klein bedrag aan mee kunt doen.

Bhattharasinthorn Kosawan & Chot-Anan Kittiraweechot/Wikimedia

Bhattharasinthorn Kosawan & Chot-Anan Kittiraweechot/Wikimedia

7. Ze laten zich masseren en gaan naar kuuroorden: het lijkt dat jezelf een massage gunnen in China meer dan gewoon is. Niet dat dit in het Westen zo zeldzaam is, maar hier wordt dit niet gezien als iets incidenteels, maar is het een manier om jong en gezond te blijven. Massages helpen bij een goed functioneren van de bloedsomloop en dus bij een betere doorbloeding van het lichaam, en ontspannen de huid en blijft deze elastisch. Wijdverspreid zijn ook de thermale bronnen waar mensen naartoe gaan om stress kwijt te raken, ook nog een reden waarom hun huid niet de standaard klachten heeft die juist door stress worden veroorzaakt.

8. Ze beginnen er al vroeg mee: tot slot is het gouden geheim van Chinese vrouwen waarom ze zo jong blijven dat ze niet pas na een bepaalde leeftijd beginnen te zorgen voor hun lichaam of dat er een moment komt waar ze ineens de wens koesteren om jong te willen blijven. In China beginnen ze van jongs af aan met de gewoontes die bijdragen aan het hebben van een gezond lichaam.

Elke traditie en elke cultuur kent zijn eigen schoonheidsstandaard en gezonde gewoontes. Het ene is daarom dan niet beter dan de andere om volledig te gaan volgen, maar door te kijken naar gewoontes in andere landen heb je een manier om je eigen gewoontes te verreiken en te verfijnen!

Advertisement