Asfalt gemaakt van plastic afval: in Londen gaan ze wegen opnieuw asfalteren met dit innovatieve materiaal

door Skip

08 Maart 2018

Asfalt gemaakt van plastic afval: in Londen gaan ze wegen opnieuw asfalteren met dit innovatieve materiaal
Advertisement

Plastic is vijand nummer een in de strijd tegen vervuiling, als je kijkt naar hoeveel ervan in het milieu terechtkomt, de chemische schadelijke stoffen die vrijkomen en de tijd die het kost om af te breken.
Van de vele plannen waarvan wordt geprobeerd die in te voeren om een verontrustende trend te keren, is het Londen die heeft aangekondigd dat ze het wegdek in Enfield opnieuw gaan doen met een type asfalt dat is gemaakt van plastic afval. De eerste experimenten hebben aangetoond dat dit een doeltreffende oplossing is waar de gemeenteraad opnieuw van gebruik zal willen gaan maken.

via new.enfield.gov.uk

Advertisement
Storyblocks

Storyblocks

In het meest noordelijk gelegen stadsdeel in Londen zijn ze de eersten geweest die de opdracht gaven tot de herasfaltering van het wegdek waarbij er gebruik werd gemaakt van een type asfalt dat door het Schotse bedrijf MacRebur is gemaakt. In het asfalt zit een percentage aan gerecycled plastic, waardoor het zachter en langer meegaat dan de traditionele asfalt. Uitgaande van de eerste test die is uitgevoerd op Green Dragon Lane lijkt het goed te werken en houdt het zich met name goed tegen het ontstaan van gaten.

Gemeenteraadslid Daniel Anderson zegt in zijn commentaar: "We weten allemaal dat plastic een vernietigende impact heeft op het milieu, met name als het in de oceaan terechtkomt. Ingrijpen door dit materiaal zo veel mogelijk te recyclen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. De gemeente Enfield is gelukkig en trots op deze eerste poging en we kunnen niet wachten om dit veelbelovende materiaal ook op andere plekken te gebruiken waar asfalt moet worden vervangen, en dat we ons steentje kunnen bijdragen aan het verminderen van de C02-impact".

Door het succes van deze eerste herasfaltering heeft de opnbaarvervoersinstantie in de Engelse hoofdstad (Transport for London) al aangegeven dat het verdere fondsen beschikbaar zal stellen zodat het materiaal ook kan worden gebruikt in andere delen van de stad.

Advertisement