Deze 7 verhalen maken duidelijk dat we samen de wereld kunnen veranderen

door Skip

13 Maart 2018

Deze 7 verhalen maken duidelijk dat we samen de wereld kunnen veranderen
Advertisement

Soms lijken we door berichten in de krant (maar ook door de kleine verhalen in onze flat) te gaan denken dat de wereld alleen wordt gestuurd door 'hebben hebben hebben' en egoïsme. We hebben vaak het gevoel dat de menselijke natuur van nature geneigd is zijn onbaatzuchtigheid te willen opofferen voor macht of voor een paar bezittingen meer. De hoop verliezen is echter niet goed!

Dat er honger naar rijkdom is en gewetenloos egoïsme bestaat, dat lijdt geen twijfel, maar er is ook veel liefde als tegenwicht! Er zijn mensen die elke dag opstaan en zich gelukkig voelen omdat zij iemand anders helpen zichzelf beter te voelen; mensen die als ze leed zien, dit niet de rug toe kunnen keren, en eenvoudige en waardevolle onzelfzuchtige gebaren kunnen maken. Hier volgen zeven voorbeelden waar we inspiratie uit kunnen halen.

Advertisement

Deze vrouw kreeg een boete omdat zij lege flessen verzamelde,

Deze vrouw kreeg een boete omdat zij lege flessen verzamelde,

Change.org/facebook

De gepensioneerde Anna Leeb, die geplaagd werd door veel uitgaven, had de gewoonte om plastic flessen te verzamelen op een station in München om wat extra kleingeld bij elkaar te krijgen. Toen er ander beheer kwam op het station werd het verboden om dit te doen, en bij de eerste de beste fles die Anna verzamelde, werd zij uit het station gezet en kreeg zij € 2.000 boete opgelegd. Het verhaal kwam in plaatselijke kranten terecht, en gruwelden mensen van deze aanval op een weerloze stadsbewoner in moeilijkheden. Een van deze mensen vond deze dwaling niet acceptabel en startte een geldinzamelingscampagne waarmee er binnen enkele dagen meer dan € 7.000 wred opgehaald, voldoende om de boete te betalen en de dame een beetje zielenrust te geven.

Advertisement

Deze vrouw nam het op tegen een Nigeriaans bijgeloof

Deze vrouw nam het op tegen een Nigeriaans bijgeloof

Anja Ringgren Lovén

De Deense Anja Ringgren kwam in Nigeria in 2016 een uitgehongerd jongetje tegen dat in zijn eentje rondzwerfde in een Nigeriaans dorp. Toen ze onderzoek naar hem deed, kwam ze te weten dat hij het slachtoffer was geworden van het bijgeloof waar sommige kinderen heksen zouden zijn, en dat kinderen in dat geval aan hun eentje worden overgelaten op straat. Anja besloot om niet het niet bij kijken te laten: ze hielp het jongetje en stichtte een missie die kinderen helpt die het slachtoffer zijn van bijgeloof. Zoals je kan zien is het leven van het jongetje Hope radicaal veranderd!

Deze jongen heeft 170 paar schoenen gegeven aan daklozen

Deze jongen heeft 170 paar schoenen gegeven aan daklozen

blog.gofundme.com

Toen de kleine 6 jaar oude Ryder een dakloze zonder schoenen en paraplu zag die over straat rondslenterde, was hij behoorlijk geschokt. Zijn ouders zagen dat hij teleurgesteld was en startten een geldinzamelingsactie. In slechts 5 maanden verzamelde Ryder meer dan zevenduizend dollar, waar hij schoenen sokken handschoenen en regenjassen kocht en die schonk aan daklozen in de stad.

Een man word door een jongere ondersteund op de roltrap naar beneden

Een man word door een jongere ondersteund op de roltrap naar beneden

Flannelneckbeard/imgur

Soms is een hele simpele daad voldoende om je steentje bij te dragen zoals met een bejaarde meelopen die het even moeilijk heeft. Deze man was bang geworden van de roltrap door een ongeluk dat hij een tijdje daarvoor had meegemaakt, maar was daar een jongen die hem 'begeleidde' door met hem te praten. Kleine maar grootse blijken van onzelfzuchtigheid waar we steeds minder aan zijn gewend... tot op op het punt dat iemand zelfs een foto van hen maakt.

Deze jongen heeft een blender cadeau gedaan aan een zieke vrouw

Deze jongen heeft een blender cadeau gedaan aan een zieke vrouw

Lopwert/imgur

Dit is Jeremy en werkt voor een bedrijf dat sapmachines maakt en blenders. Op een dag raakte hij aan de praat met een klant die de winkel binnenkwam. Hij kwam te weten dat zij kanker had en een blender moest kopen om te kunnen beginnen aan een specifiek dieet dat ze op advies van artsen had gekregen. Toen ze uitrekende wat de behandeling haar kostte, bleek dit huishoudelijke apparaat te duur voor haar te zijn.

Een tijdje later nam Jeremy contact met haar op en stond hij bij haar voor de deur met een sapcentrifuge van $ 400. Hij had hem betaald voor haar, en haar reactie waren tranen.

Advertisement

Dit meisje gaf deze dakloze die haar hielp toen ze in de penarie zat, een nieuw leven

Dit meisje gaf deze dakloze die haar hielp toen ze in de penarie zat, een nieuw leven

gofundme.com

Op een avond kreeg Kate McClure pech en kwam ze zonder brandstof te zitten op een afgelegen plek. Er kwam een dakloze op haar af en die zei haar dat ze veilig in de auto moest blijven zitten. Twintig minuten daarna keerde hij terug met een jerrycan waardoor Kate weer de auto kon starten. Hij had 20 dollar, het enige wat hij nog had, uitgegeven om haar te helpen en zij had geen contant geld bij zich om hem terug te betalen. Hij zei haar dat ze zich geen zorgen hoefde te maken, maar in de weken erna kwam Kate vaak daar langs om hem kleren en eten te brengen.

In november 2017 begon ze met een geldinzamelingsactie waardoor hij weer opnieuw kon beginnen. Na twee maanden had zij 400.000 dollar bij elkaar. Johnny gebruikte het geld om een huis en een auto te kopen, en hij schonk de rest aan degene die hem hielp in zijn moeilijkste tijden. Kate heeft, zonder het te weten, een positieve spiraal in gang gezet!

Dit meisje zamelde 700.000 dollar in voor de behandeling van haar vriendin

Dit meisje zamelde 700.000 dollar in voor de behandeling van haar vriendin

gofundme.com

Dit is Dana, zeven jaar oud. Toen er bij haar vriendin Mila een zeldzame terminale ziekte werd vastgesteld, besloot zij om niet werkeloos toe te zien. De behandelingen kostten bij elkaar 700.000 dollar en gingen zij en haar moeder koekjes bakken om te verkopen in de buurt. Het verhaal ging snel rond en veel mensen waren betrokken bij een geldinzamelingsactie die nu veel groter was. Er kwamen bestellingen uit heel het land en verzamelde Dana ruim 750.000 dollar!

Advertisement