De pil zonder hormonen komt eraan en wordt op basis van een stofje uit kreeften gemaakt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De pil zonder hormonen komt eraan en…
12 trucs die je helpen internet en sociale media slimmer te gebruiken Deze ontroerende tekeningen laten situaties zien die we allemaal hebben beleefd... en hebben overleefd

De pil zonder hormonen komt eraan en wordt op basis van een stofje uit kreeften gemaakt

Door Skip Tromp de Haas
1.417
Advertisement

De anticonceptiepil voor vrouwen is al vaak onderwerp van discussie geweest. Ook vanwege de onduidelijke bijwerkingen, waar nog weinig onderzoek naar is gedaan om deze te bevestigen of te ontkrachten, maar ook omdat wel er een pil voor mannen kan worden gemaakt, maar dat die nooit op de markt is gebracht.  

Maar eindelijk schijnt er echter nu een nieuwe ontdekking te zijn gedaan waarmee het hormonale onderdeel uit de pil gehaald kan worden waardoor mogelijke ongewenste bijwerkingen kunnen worden vermeden.

Het Kth Royal Institute of Technology heeft een pil geperfectioneerd die als hoofdbestanddeel een stof bevat die door kreeftachtigen wordt aangemaakt.

foto: pixabay.com

Chitosan, de stof waar het om gaat, wordt uit kreeften, krabben en langoesten gehaald. Dat er geen bijwerkingen zijn is natuurlijk het meest positieve aan dit nieuwe anticonceptiemiddel. 

De manier waarop deze pil werkt, lijkt op de methoden die vandaag al worden gebruikt: er wordt dus een barrière gemaakt waar het sperma dat het eitje moet bevruchten, niet doorheen kan. Het idee van de Zweedse onderzoekers is om een capsule voor vaginaal gebruik te maken die dan het slijmlaagje aanpast, waardoor er een soort 'grens' wordt opgetrokken.  

Ook de productiekosten zijn een van de voordelen van deze anticonceptiemethode, want de stof is namelijk makkelijk te krijgen en is niet al te duur.

Er zijn veel vrouwen die om een of andere reden, vaak om gezondheidsredenen, ervoor kiezen om de pil te slikken. Dit is echter wel een hormoonbehandeling dus de bijwerkingen hiervan kunnen ook agressief uitpakken bij sommigen.

Een anticonceptiemiddel op basis van chitine is dus een goede doorontwikkeling van de klassieke pil.

Bronnen:

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180328224232.htm

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt