20 schitterende plaatsen die je niet overladen zult aantreffen met toeristen en waar je kan genieten van de perfecte vakantie - Curioctopus.nl
x
20 schitterende plaatsen die je niet…
Waarom grijze haren verschijnen en wat je kan doen om dit uit te stellen Deze waterijsjes van vervuild water zijn een eyeopener en dan zie je hoe slecht het met de oceanen gaat

20 schitterende plaatsen die je niet overladen zult aantreffen met toeristen en waar je kan genieten van de perfecte vakantie

13 Juni 2018 • Door Skip
1.850
Advertisement

We weten heel goed welke plaatsen we tenminste een keer gezien moeten hebben in het leven, maar weten we wel zeker of onze verwachtingen ooit waar zouden kunnen worden gemaakt? Jammer genoeg zijn deze interessante plaatsen helemaal afgeladen en heb je geen zin in eindeloze rijen of misschien een vluchtige blik te werpen om vervolgens plaats te maken voor een ander, dan kan het misschien zijn dat het niet loont om erheen te gaan. Maar de wereld zit echter vol met schitterende locaties waar, ook al ga je niet het Vrijheidsbeeld bekijken, je toch wel aan je trekken komt. Hier volgen 15 paradijselijke locaties die niet veel mensen kennen, maar die je minstens een keer in je leven gezien moet hebben.

Berggasthaus Aescher. Zwitserland

Op zoek naar een plek waar je frisse lucht kunt inademen en waar je niets anders hoort dan het geluid van de wind en de roep van een paar wilde dieren in de verte? Dat kan je allemaal meemaken als je naar de Aescher-herberg gaat in Zwitserland, een toevluchtsoord dat tussen de rotsen geklemd zit en waarvandaan je 2500 meter hoge toppen kan zien.

Bagan, Birma

Op de laagvlakten in het midden van Birma staan talloze puntige gebouwen die opgaan in het groen. Het zijn tempels die UNESCO weer op de lijst probeert te zetten van het werelderfgoed. Een bestemming waar je naartoe moet als je graag omringd wil zijn door de natuur en je een weer een beetje zuiverende spiritualiteit zoekt.

Advertisement

Dubrovnik, Kroatië

Een stadje in Zuid-Kroatië, een waar pareltje in de zee. Zo zijn er de rode daken van de oude gebouwen die doorlopen in grote getale tot aan de kust, om vervolgens de ruimte te laten aan de Adriatische Zee.

Het Taktsang Palphug-klooster, Buthan

Een heilige plaats binnen het boeddhisme, waarvan men gelooft dat de spirituele leraar onderdak heeft gevonden die verantwoordelijk is geweest voor de verspreiding van het boeddhisme in Bhutan. Een gebouw hoog op de rotswand waar je het fascinerende geloof van dichtbij mee kunt maken.

Albarracin, Spanje

Steile straatjes, steegjes die huizen omsluiten, bergen die bescherming bieden, de kerkklokken en rode daken. Het lijkt wel een beschrijving die je op een ansichtkaart aantreft, maar eigenlijk is het 't Spaanse dorpje Albarracin waar maar duizend mensen wonen.

Advertisement

Leptis Magna, Libië

Een centrum dat erg actief was in de Romeinse tijd, maar dat nog een veel langere geschiedenis achter zich heeft liggen. De stad, bewoond door Feniciërs, werd daarna een van de belangrijkste steden in de provincie Afrika. In het gebied zijn talloze overblijfselen van tempels en amfitheaters te bezoeken, die ooit ruimte boden aan de bevolking.

Chefchaouen, Marokko

Wat kan worden aangezien voor een van de vele Spaanse dorpjes is echter een klein centrum in Noordwest-Marokko. Chefchaouen, gesticht door Andalusische banningen, bleef altijd zijn Spaanse sporen behouden. De blauw geschilderde steegjes in het centrum en de muren van de huizen zijn betoverend.

Advertisement

Nationaal Park Pingvellir, IJsland

Water en rotsen lopen in elkaar over tot een enkel geheel in Nationaal Park Pingvellir. De bevaarbare rivieren worden afgewisseld door hoge rotspartijen waarvandaan je de grootsheid van dit land kan bewonderen.

Haiku Stairs, Hawaii

Op de bergen van het eiland Oahu is er een trap die door de locals de "Stairway to Heaven" wordt genoemd. Dat komt doordat hij zo lang is, ruim 3921 treden die naar een panorama voeren zoals er maar weinigen van zijn op de wereld.

Advertisement

Hvítserkur, IJsland

Deze klip is een voorbeeld van welke mooie dingen moeder Natuur kan creëren. Volgens de overlevering is hier een draak versteend op het moment dat hij aan het drinken was. Een plaats waar je naartoe gaat om rust en vrede te vinden.

Hallstatt, Oostenrijk

Deze betoverende plaats ontleent zijn naam aan het meer waar het aan is gelegen. Er wonen minder dan duizend inwoners en er hangt die sfeer van een bergdorpje dat altijd hetzelfde is gebleven. Als je van bergen houdt, folklore en meren, dan is deze plek iets voor jou.

Cappadocië, Turkije

foto: maxpixel.net

In deze eeuwenoude regio van Turkije domineert het maanlandschap. Het staat bekend om zijn ballonvaarten die je daar kan doen, maar het is ook mooi op andere momenten.

Bastei-brug, Duitsland

foto: pixabay.com

De rotsen van Bastei komen tot 300 meter boven zeeniveau. In de 19e eeuw werd er een houten brug gebouwd om van de ene rots naar de andere te komen, en is deze later in steen opgetrokken. Deze oversteek maken is echt een belevenis.

Alcázar van Segovia, Spanje

foto: maxpixel.net

Het Alcázar van Segovia is een kasteel dat in de Arabische tijd werd gebouwd en dat vandaag nog al zijn pracht behouden heeft. Er wordt echter gedacht dat dit een doorontwikkeling is van een constructie uit de Romeinse tijd, waarvan het aquaduct nog intact is. Naar deze plek ga je toe om als het ware een reis te maken door de geschiedenis, als ware het een droom.

Huacachina, Peru

foto: pixabay.com

Een oase in de woestijn in het zuidwesten van Peru waar je lichamelijk en geestelijk weer kunt opladen. Het dorp is gebouwd rondom een natuurlijk meertje dat een bron van inkomsten is voor de 100 mensen die hier wonen. En wanneer de nacht valt, dan is deze plaats op zijn best.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt