Waarom grijze haren verschijnen en wat je kan doen om dit uit te stellen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Waarom grijze haren verschijnen en wat…
9 bijzondere feiten over de aarde die ze je op school niet hebben geleerd 20 schitterende plaatsen die je niet overladen zult aantreffen met toeristen en waar je kan genieten van de perfecte vakantie

Waarom grijze haren verschijnen en wat je kan doen om dit uit te stellen

Door Skip Tromp de Haas
1.707
Advertisement

Naarmate we ouder worden moeten we er rekening mee houden dat je iets op je hoofd krijgt dat er een dag eerder niet zat: grijze haren. Hoeveel mensen ook te veel stress als oorzaak aangeven, haalt de wetenschap er ook andere factoren bij die, op dit moment niet gelinkt lijken te zijn aan psychologische druk. Dermatologen hebben vastgesteld dat mensen in het Westen eerst grijs beginnen te worden (rond hun dertigste), gevolgd door Aziaten (rond hun veertigste), en Afrikanen die de lijst afsluiten.

Veroudering is het biologische proces dat witte en grijze haren doet verschijnen, maar er zijn factoren die hierin als een katalysator werken.

  • Genen. Onze genetische samenstelling dat ons onderscheidt is de bepalende factor. Er zijn mensen die meer aanleg hebben voor het krijgen van grijze haren en andere minder.
  • Vitamine B-gebrek
  • Gebrek aan ijzer in het bloed
  • Onvolledige diëten met producten rijk aan suiker, die bloem, zout en kleurstoffen bevatten.

Ook van roken is ontdekt dat het een risicofactor is bij het krijgen van grijze haren. Westerlingen bijvoorbeeld, die de gewoonte hebben steeds meer en steeds vaker te roken dan mensen uit Azië, waar roken niet zo wijd verspreid is.

Medici raden dus aan om gezond te leven om het krijgen van grijze haren tegen te gaan en deze uit te stellen.

Het wordt vooral aanbevolen om een dieet te volgen waar fruit, groente in zit en producten die rijk zijn aan vitamine B12, en waar koper en ijzer in zit.

Bronnen:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt