Bedrijf geeft werknemers badges die hun humeur tijdens werkdagen meten

Janine image
door Janine

14 Juli 2022

Bedrijf geeft werknemers badges die hun humeur tijdens werkdagen meten
Advertisement

Naar je werk gaan, zelfs op dagen dat alles mis gaat, je humeur niet goed is en je helemaal geen zin hebt om met je collega's te praten, kan moeilijk zijn. Maar werk is werk en ook als je er geen zin in hebt, is het verplicht en moet je die acht uur vol zien te houden.

Een in Tokio gevestigd bedrijf heeft dit mogelijke probleem begrepen en een nieuwe manier van communiceren bedacht. Haar medewerkers zullen een badge kunnen dragen die het leven en de gezondheid van de drager laat zien, zodat collega's weten hoe ze zich voelen en hoe ze met elkaar om kunnen gaan.

via Twitter

Advertisement

Japanse bedrijven lopen lichtjaren voor op het gebied van werknemerscommunicatie. Het komt vaak voor dat er elke avond vergaderingen worden georganiseerd, face-to-face gesprekken en gezamenlijke lunchpauzes. Het komt echter ook voor dat dit model bij sommige mensen niet effectief is. Er wordt altijd verwacht dat mensen bereid zijn om te praten, hun tijd te delen, maar dit is niet altijd het geval.

Om dit probleem op te lossen, heeft een in Tokio gevestigd bedrijf geëxperimenteerd met een innovatieve methode. Elke werknemer ontvangt drie badges die vergelijkbaar zijn met de badges die de gezondheid van personages in videogames aangeven: één met een groene balk die 10.000 HP vertegenwoordigt, dus het maximum van het leven, één met een gele balk voor 3.899 HP en een kritieke rode balk met slechts 15 HP.

Advertisement
Twitter

Twitter

Het dragen ervan is naar eigen goeddunken, maar zo kan iedereen zijn huidige toestand communiceren zonder daadwerkelijk een woord te zeggen. Het dient dus om duidelijk en onweerlegbaar te zeggen hoe het met ze gaat, of ze bestand zijn tegen extra belastingen, overuren en dergelijke.

Onken, zo heet het bedrijf, zegt te begrijpen dat de fysieke en mentale gesteldheid van medewerkers zowel op het werk als privé kan verschillen.

"Dus als iemand minder HP-badges draagt, proberen mensen hem dan vriendelijker te behandelen?" Op de vraag van een Twitter-gebruiker, antwoordden ze "Ja, dat doen ze!".

Momenteel hebben alleen medewerkers van het Japanse bedrijf toegang tot deze badges, maar na het zien van hun positieve reactie is het bedrijf van plan ze binnenkort te gaan verkopen.

Zou jij ze graag in jouw bedrijf willen hebben?

Advertisement