'S Morgens of 'S avonds douchen? Volgens wetenschappers is er een verschil: kom erachter wat voor jou het beste moment is

door Skip

13 Juli 2018

'S Morgens of 'S avonds douchen? Volgens wetenschappers is er een verschil: kom erachter wat voor jou het beste moment is
Advertisement

Er bestaan geen vaste en universele tijdstippen waarop je douchen moet, maar de meeste mensen doen dat 's morgens net na het opstaan of 's avonds voordat ze gaan slapen. Met uitzondering van de zomervakantie, wanneer we ook 's middags douchen ter verfrissing, is het of 's ochtends of 's avonds.

Geen van deze keuzes is op zich verkeerd, maar hebben beiden hun voor- en nadelen. We hebben hier de meningen van enkele experts over dit onderwerp.

Advertisement

's Ochtends douchen.

's Ochtends douchen.

Lopolo/depositphotos.com

's Ochtends douchen heeft zo zijn voordelen, vooral dat we er goed wakker door worden. Doctor Tania Elliot benadrukt dat een lekkere douche op de vroege morgen de hele bloedsomloop op gang brengt en ons in de juiste fysieke toestand brengt om te beginnen aan de dag. Tijdens het douchen is het veel makkelijker om je dag te plannen en lijstje te maken van alles wat je nog moet doen.

Door te kiezen voor 's ochtends douchen kan je ook je dagelijkse beweegsessie opschuiven naar de vroegste uren van de dag: op dat moment is douchen voordat je van huis gaat verplicht!

Echter, als je niet van de ochtendequipe bent, raadt doctor Joel Schlessinger aan om sowieso herhaaldelijk je gezicht te wassen zodra je net wakker bent, om de fysiologische redenen die hierboven staan vermeld.

Advertisement

's Avonds douchen

's Avonds douchen

Bagaball/Flickr

Aan de andere kant, douchen voordat je gaat slapen, daar zitten kanten aan die niet mogen worden onderschat.

Overdag staan we bloot aan vervuiling in de stad en een hele reeks allergenen die we zelfs meenemen naar bed. Acht uur lang in die hoedanigheid onder dekens blijven liggen is slecht voor de gezondheid benadrukt Schlesinger en denken we daar na een lekkere douche niet meer aan. Als jij iemand bent die gewoonlijk crèmes opsmeert, lotions en oliën gebruikt haarspray, dan is 's avonds douchen wat voor jou.

Overigens zul je ook wel hebben gemerkt dat je sneller in slaap valt. Net zoals je 's ochtends er wakker door wordt, maakt douchen 's avonds je lichaam klaar om te gaan rusten. Probeer het als remedie voor je slaapklachten, het zou kunnen werken!

Dus, 's avonds of 's ochtends douchen, beslis op basis van je levensstijl.

Dus, 's avonds of 's ochtends douchen, beslis op basis van je levensstijl.

Max Charping/Flickr

Experts lijken echter meer te neigen naar 's avonds.

In ieder geval is het moment waarop je doucht zeer nauw verbonden met je levensstijl, en de dingen die je moet doen. Maar als we konden kiezen, dan lijkt 's avonds het meest geschikt.

Advertisement