11 levensreddende voorwerpen voor onderweg, die nuttig kunnen zijn in noodsituaties - Curioctopus.nl
x
11 levensreddende voorwerpen voor onderweg,…
7 eigenschappen van mannen die onweerstaanbaar aantrekkelijk zijn voor vrouwen De Porta Alchemica is een mysterie in het hart van Rome dat al eeuwen onopgelost is

11 levensreddende voorwerpen voor onderweg, die nuttig kunnen zijn in noodsituaties

30 Juli 2018 • Door Skip Tromp de Haas
6.684
Advertisement

Ben je ooit op open zee beland zonder te weten hoe je je positie moet doorgeven? Ben je ooit aangevallen door een haai? Gebeten door een slang? Als jou iets soortgelijks is overkomen, dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste dingen op het juiste moment bij je te hebben.

In deze lijst staan gadgets die handig van pas kunnen komen in deze, en andere situaties.

1. Sla aanvallers af met deze ring

foto: Go Guarded

Deze ring kan nog handig blijken voor vrouwen die buiten actief zijn, alleen nadat de zon onder is gegaan. Je kan hem om elke vinger doen en maakt de gekartelde punt hem nog effectiever in het geval wanneer iemand onverwacht wordt aangevallen.

Bron: Go-Guarded

2. Haaienverschrikker

Dit ding is onmisbaar voor surfers, zwemmers of duikers die zich op plekken begeven waar ook haaien zijn. De enkelband activeer je via de armband, en laat ultrasoon geluid horen waardoor de prooi niet meer aantrekkelijk wordt.

Bron: Sharkbanz

Advertisement

3. Draagbare antenne

Een kleine antenne die je kan gebruiken wanneer alle andere apparaten geen signaal hebben. Dit product zet een privénetwerk op waarmee je berichten en GPS-coördinaten kan sturen binnen een bereik van maximaal tachtig kilometer.

Bron: goTenna

4. Lichtbaken voor noodgevallen

Met deze uitvinding kan je je positie aangeven wanneer dat moet. Wanneer hij in werking wordt gesteld, stijgt er tot 45 meter hoogte een ballon op die vastzit aan een touw. 's Nachts licht hij op met lampen die zijn opgeladen door zonne-energie.

Bron: Rescue Me Balloon 

5. Veilig kamperen

Deze uitvinding heeft sensoren om de omgeving te checken van gas tot aan de aanwezigheid van dieren. Bovendien houdt het insecten op een afstand in een straal van twee meter.

Advertisement

6. Gifverwijderaar

Via de pomp kan je gif van insecten en slangen verwijderen. In de kit zit steriel gaas, pleisters en een scheermes. Handig voor de EHBO-behandeling, te gebruiken vooraf aan de behandeling door een professional.

Bron: Sawyer extractor pump kit 

7. Multifunctionele sleutelhanger

In deze gadget zitten 9 gereedschappen verstopt, waaronder een hamer, een noodlicht en een alarmsignaal.

Bron: Swiss-Tech

Advertisement

8. Op afstand bedienbare reddingsboei

Deze speciale reddingsboei kan op afstand worden bestuurd en gestuurd in de richting van de persoon die zich in zee bevindt en die er een nodig heeft. Hij is gemaakt om te worden ingezet door schepen en door de kustwacht.

Bron: U-Safe

9. Erwtenschieter

Schiet propjes, erwten en andere kleine voorwerpen af met deze klassieker van rubber. Leuk speelgoed.

Bron: The Pocket Shot

Advertisement

10. Universeel waterfilter

Met dit apparaat kan je alle soorten water filteren zodat je het kunt drinken. Je kunt hem vastmaken aan een fles, of je kan direct op het wateroppervlak gebruiken.

Bron: Mini Water Filter

11. Alarmring

Deze simpele ring is eigenlijk een alarmknop die je in kunt drukken als je in gevaar bent. Je geeft je telefoon dan de opdracht om de alarmdiensten te contacteren.

Bron: Nimb

Met deze uitvinding sluiten we deze gallery van levensreddende gadgets af, en hopen we er nooit eentje van te hoeven kopen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt