De kortste IQ-test ter wereld daagt je uit met slechts 3 vragen

Janine image
door Janine

20 Maart 2023

De kortste IQ-test ter wereld daagt je uit met slechts 3 vragen
Advertisement

Om iemands intelligentieniveau te meten, zijn er verschillende hulpmiddelen, waaronder tal van tests die ook gemakkelijk online te vinden zijn. In werkelijkheid zijn er verschillende aspecten die ermee te maken hebben, zoals de emotionele, dus het vermogen tot intuïtie en identificatie, en de logische, die meer te maken heeft met wiskundige disciplines. Meestal bevatten de tests veel vragen, maar wat wij je gaan aanbieden, wordt beschouwd als de kortste IQ-test ter wereld: om deze af te leggen, hoef je slechts drie vragen te beantwoorden.

via Mindy Your Decisions

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Drie vragen om te begrijpen hoe intelligent je bent: dit is het doel van de Cognitieve Reflectie Test (CRT), bekend als de snelste ooit. Hoewel het waar is dat er zeer weinig antwoorden zijn die moeten worden uitgewerkt, verschilt de tijd die nodig is om ze te formuleren duidelijk van persoon tot persoon. Het verschil tussen de tijdsbesteding en het behaalde resultaat kan je helpen je IQ in te schatten en te vergelijken met anderen: is het gemiddeld, lager of zelfs hoger?

De CRT plaatst je voor ogenschijnlijk simpele problemen, die dat echter niet zijn. Wil je jezelf uitdagen, zet dan de stopwatch aan en ga aan de slag.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

1. Een golfknuppel en een bal kosten in totaal £1,10. De knuppel kost £1,00 meer dan de bal. Hoeveel kost de bal?

2. Als het vijf apparaten vijf minuten kostte om vijf widgets te maken, hoe lang zouden 100 apparaten er dan over doen om 100 widgets te maken?

3. In een meer is een plek met waterlelies. Elke dag verdubbelt de plek in omvang. Als het er 48 dagen over doet om het hele meer te bedekken, hoe lang duurt het dan om de helft ervan te bedekken?

Als je klaar bent om de oplossingen te ontdekken, lees dan verder.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

1. Velen komen tot de conclusie dat de bal 10 pence kost. Het antwoord is echter fout. De kosten zijn in feite 0,5 pence. Als de bal X kost en de knuppel £1 meer kost, dan wordt het: X + £1, dus: knuppel + bal= X + (X+1) = 1.1e2X+1 = 1.1 en 2X=0.1. Dus X= 0,5.

2. De meeste mensen antwoorden 100 minuten. De juiste oplossing is in plaats daarvan 5 minuten. Vijf apparaten kunnen in vijf minuten vijf widgets maken; dus zelfs één apparaat maakt binnen vijf minuten een widget. Dus als we 100 apparaten hebben die allemaal widgets maken, kunnen ze in vijf minuten 100 widgets maken.

3. Het meest voorkomende antwoord is 24. De juiste oplossing is echter 47 dagen: als de plek elke dag in omvang verdubbelt, zou hij de dag ervoor halveren. Dus op dag 47 zal het meer halfvol zijn.

Pixabay-Non the actual photo

Pixabay-Non the actual photo

Uit een enquête onder ongeveer 3.500 mensen bleek dat 33% alle antwoorden fout had, terwijl 83% ten minste één van de drie vragen fout beantwoordde. Ondanks de schijnbare eenvoud wist slechts 48% van de studenten van het MIT - Massachusetts Institute of Technology het correct in te vullen.

Welk resultaat heb jij behaald?

Advertisement