Laat niet toe dat iedereen je kind kust, want dan kan er gebeuren wat deze baby is overkomen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Laat niet toe dat iedereen je kind kust,…
Door deze 20 foto's besef je dat sommige dingen gewoon groter zijn dan je denkt Intelligente mensen hebben meer behoefte eraan om alleen te zijn en is er een reden waarom dit zo is

Laat niet toe dat iedereen je kind kust, want dan kan er gebeuren wat deze baby is overkomen

Door Skip Tromp de Haas
2.360
Advertisement

In geen enkel universum hebben ze ooit gehoord van een kusverbod. En toch, als kindjes worden gekust is dit een zeer gevoelige kwestie. Het zouden de ouders moeten zijn die als eerste moeten voorkomen dat anderen hun kind kussen, maar vaak zijn zij het zelf die niet bekend zijn met de gevolgen die een kus kan hebben.

Het verhaal van Mariana, een meisje van slechts 18 dagen oud, wijst ons op wat het gevaar is van je genegenheid zo te uiten, genegenheid die heel spontaan opkomt wanneer we een baby'tje zien.

foto: Nicole Sitfrit/Facebook

Toen Mariana werd geboren zijn vrienden en familie toe komen snellen om haar voor het eerst te ontmoeten. Ze hebben haar gekust en aangeraakt, maar was er niets dat voor argwaan zorgde bij haar ouders. Het viel allemaal binnen de verwachting van wat er normaal gebeurt wanneer er een baby wordt geboren. Bovendien werd Mariana kerngezond geboren.

Op een dag gaf Mariana er echter blijk van dat het niet helemaal lekker met haar ging. Zo at ze niet meer en kregen d'r ouders haar niet meer wakker uit haar slaap, ondanks de vele pogingen. Nadat ze super snel was opgenomen in het ziekenhuis, lieten artsen weten dat hun kleine meningitis HSV-1 had opgelopen, dat veroorzaakt wordt door het herpes simplexvirus, dat die vervelende blaasjes op je lippen veroorzaakt.

Haar ouders hadden het virus niet, daarom denken de artsen dat de baby is besmet door een derde die haar heeft aangeraakt en gekust.

Het immuunsysteem van Marianna heeft het niet gered om het virus te bestrijden en zorgde dit voor een niet te vullen leegte in het leven van haar ouders, die een dergelijk gevaar in een kus niet hadden kunnen bevroeden.

Het herpes simplexvirus (HSV)

Het HSV-virus is besmettelijk en veroorzaakt wondjes rondom lippen of andere delen in het gezicht. Besmetting vindt plaats door middel van direct contact met herpes of via speeksel van degene die het bij zich draagt, bijvoorbeeld via een kus.

In sommige gevallen kan het herpesvirus ook hersenvliesontsteking veroorzaken, waarbij het hersenvlies en het beenmerg zijn aangedaan. Symptomen verschijnen doorgaans zeer snel en worden daardoor de cruciale levensreddende ingrepen bemoeilijkt die moeten worden uitgevoerd voordat belangrijke vitale organen worden getroffen.

Advertisement

"Laat niemand je kind kussen"

Everyone please pray for my baby girl...

Pubblicato da Shane Sifrit su Venerdì 7 luglio 2017

Dit is de oproep die door de ouders van Mariana is gedaan na de gebeurtenis: een krachtige boodschap die misschien zelfs overdreven lijkt, maar dat helemaal niet is als je bedenkt dat het leven van een baby op het spel staat.

"Tegen alle mensen die niet snappen wat we doormaken, willen we zeggen dat ze ons verhaal moeten lezen. We willen hen zeggen dat je niet moet toelaten dat wie dan ook je kind kust. Ons prinsesje knokt voor haar leven nadat ze 100% gezond werd geboren. Dit moet wel de ergste nachtmerrie zijn die je als ouder kunt meemaken!"

Het herpes simplexvirus komt veel voor, maar kan het slechts in weinig gevallen hersenvliesontsteking veroorzaken.

foto: a4gpa/Flickr

Een kinderarts geeft belangrijke extra informatie over pasgeborenen en het virus: "De eerste twee maanden na de geboorte van een baby zijn zeer kritiek, een moment waarop een virus zich snel kan verspreiden en voor ernstige ziektes kan zorgen bij baby's."

Volwassenen kunnen het virus hebben en kunnen bacteriën, hoe gewoon en niet-ernstig ze ook zijn, fataal blijken te zijn voor een baby, vooral in de twee maanden na de geboorte.

Het verhaal van Mariana is gelukkig een zeldzaam geval, maar is het in ieder geval altijd beter om dit te voorkomen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt