Als je om je kinderen geeft, moet je ze geen koolzuurhoudende dranken geven - Curioctopus.nl
x
Als je om je kinderen geeft, moet je…
Deze nieuwe technologie die CO2 omzet in brandstof heeft lagere kosten dan eerder werd gedacht Het kostbare werk van

Als je om je kinderen geeft, moet je ze geen koolzuurhoudende dranken geven

01 Juni 2019 • Door Janine
3.383
Advertisement

Hoe vaak komt het niet voor dat onze kinderen, op de heetste zomerdagen, een glaasje frisdrank willen? Een koud glas in de zomerse hitte weiger je niet, maar de consumptie van koolzuurhoudende dranken moet zorgvuldig worden vermeden voor het welzijn van ons lichaam. Speciaal voor de allerkleinsten, en om die angsten te bevestigen, is een wetenschappelijke studie uitgevoerd door de apotheker Niraj Naik die onthulde dat het, als je een koolzuurhoudende drank consumeert, equivalent is aan het innemen van 10 eetlepels suiker!

via: Daily Mail
foto: Pixabay

Dit is wat er met ons lichaam gebeurt onmiddellijk na het nuttigen van een niet gezonde frisdrank:

  • Na 10 minuten: fosforzuur beïnvloedt het tandglazuur terwijl het lichaam reageert op de introductie van het drankje door het te behandelen als bewerkte suiker
  • Na 20 minuten: de lever werkt harder om overtollige suiker in vet te veranderen en door middel van het bloed is er een echte explosie van insuline, die ook gedwongen wordt harder te werken
  • Na 40 minuten: de pupillen van de ogen verwijden zich, de bloeddruk stijgt en de adenosinereceptoren werken niet meer goed, waardoor je moeilijk in slaap valt.
foto: Pxhere
  • Na 60 minuten: fosforzuur vermengt zich met calcium, magnesium en zink in de dunne darm, wat het metabolisme verder stimuleert; de consequentie van deze processen leidt tot een "crisis" van suiker en de noodzaak om te plassen.

Volgens de aanbevelingen van de British Nutrition Foundation zou het nodig zijn om de consumptie van frisdranken met zoetstoffen en industriële additieven, vooral voor de kleintjes, te vermijden en het bewustzijn van het welzijn dat afkomstig is van natuurlijke dranken, bronnen van ideale hydratatie, te vergroten. Kortom, een sterk signaal dat ons waarschuwt voor de meest voorkomende zomerdranken, die misschien beter te vervangen zijn met een lekker glas koud water tijdens momenten van dorst!

Source: 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt