x
11 oude reclames over gezondheid...…
33 betoverend mooie tatoeages waar elke fan van Harry Potter wel dol op moet zijn Gehoor herstellen door middel van licht: optische stimulatie zou de doorbraak kunnen zijn voor gehoorproblemen

11 oude reclames over gezondheid... waar helemaal niets gezonds aan is!

07 Augustus 2018 • Door Skip
2.523
Advertisement

Het is niet de bedoeling van reclame om de waarheid te verspreiden. Het is altijd al het doel geweest een product zo goed mogelijk neer te zetten om het te verkopen. Tegelijkertijd moeten we wel zeggen dat het even duurt voordat de schadelijke gevolgen van een product aan het licht komen. Het is dus niet terecht om het dus louter op marketing te gooien waardoor de massa producten zijn gaan consumeren die vandaag berucht zijn om het feit dat ze hoogst schadelijk zijn voor mensen. De reclames die zo volgen behoren tot het verleden - gelukkig! - maar zorgen er wel voor dat je de reclames van nu met een korreltje zout neemt.


1. Seven-Up in melk: een gegarandeerde mix die diabetes in de hand werkt!

foto: Ranker

Melk en Seven-Up in gelijke delen mixen zodat kinderen het onweerstaanbaar lekker vinden. Het lijdt absoluut geen twijfel dat kinderen van suilker houden, maar moeders van nu zouden vele bezwaren hebben tegen de vraag of het gezond is of niet.

2. Autostoelen schoonmaken? Kinderspel met uitlaatgas!

foto: Ranker

Dat is nog eens auto die zichzelf schoonmaakt: door een aluminium slang aan de uitlaatpijp te verbinden konden er vlekken uit de stoelen worden gehaald van de auto. Of er een gaskamer van maken.

Advertisement

3. Afvallen met snoep

foto: Ranker

Het is ongelooflijk... maar er klopt geen hout van. Zoals mensen die een strikt dieet moeten volgen, heel goed weten dat een snoepjesdieet de droom is, maar dat door geen enkele deskundige zou worden voorgeschreven.

4. Kort verdrietig verhaal over DDT: wat begon als een chemisch wondermiddel werd een kankerverwekker.

foto: Ranker

DDT verspreidde zich snel in de wereld als potente insectendoder die de malariamug kon vellen, maar pas veel later kwamen ze te weten dat het ook andere vormen van leven konden vellen: mensenlevens. Nu het erkend is als kankerverwekkend is het in bijna elk land verboden.

5. Met laudanum vallen kinderen in slaap... voor altijd

foto: Ranker

Misschien weet je niet dat laudanum de problemen kon oplossen die je kinderen hadden met slapen, hun buik, snotterende neus en koorts en nog veel meer. Of, veel waarschijnlijker, wisten zij niet dat een sterke drug was die vandaag gelukkig verboden was in veel landen.

Advertisement

6. Het geheim tot de eeuwige jeugd is radioactiviteit

foto: Ranker

Of dat dachten ze tenminste ooit - en gelukkig nu niet meer. Zou je ooit een radioactieve verzorgingscrème hebben gekocht? Misschien wel als ze je hadden gezegd dat je er een lichtere teint door zou krijgen, gladder en als ze de op den duur kankerverwekkende gevolgen voor je hadden achtergehouden.

7. Leg je huis vol met asbest

foto: Ranker

Er was een tijd dat mensen betaalden om het overal neer te leggen, nu betalen we om het weg te krijgen uit alle plaatsen waar het is geplaatst. Door bejubelende reclames voor het 'magische mineraal' dat beschermt tegen brand, slecht weer en slijtage.

Advertisement

8. Rokende dokters

foto: Ranker

Toendertijd waren er al de eerste onderzoeken in omloop over de schadelijke effecten van roken, en welke betere truc was er dan een dokter een sigaret in zijn mond te laten steken en overal deze afbeelding te tonen? Nu staan er wel andere afbeeldingen op pakjes sigaretten.

9. Lintwormen als bescherming tegen vet.

foto: Ranker

Op het randje van fantasie dat het is, was het ooit mogelijk om pakjes met lintwormen te vinden die je kon eten om de honger en dus vet te bestrijden. Natuurlijk wel schoon, mocht je twijfels hebben over bacteriën.

Advertisement

10. Geef vlammen meer kleur met wat batterijen

foto: Ranker

Er bestaan vandaag speciale bakken waar je batterijen in weggooit voor een correcte verwerking, maar ooit was het niet nodig om zoveel moeite te doen om ervan af te komen. Waren ze op dan kon je ze in het vuur gooien. Een mooi kleurrijk vuur en giftig ook nog.

11. Wie is bang voor radioactiviteit?

foto: Ranker

Als rendieren van de Kerstman over kerncentrales vliegen, dan is het toch zeker niet slecht voor de kinderen? Zeker niet, zoals blijkt uit deze poster die zich baseert op geldige wetenschappelijke argumenten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt