8 dingen die een vrouw met een sterk karakter meestal niet tolereert in een relatie - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 dingen die een vrouw met een sterk…
In zuidoost Azië worden baby-olifantjes gescheiden van hun moeders en tot slaaf van de mens gemaakt, en dat allemaal voor toerisme Ocean Cleanup: het grootste oceaanschoonmaaksysteem kiest eindelijk het ruime sop

8 dingen die een vrouw met een sterk karakter meestal niet tolereert in een relatie

Door Skip Tromp de Haas
3.781
Advertisement

Over de vrouwelijke wereld worden er al sinds mensenheugenis boeken geschreven en films gemaakt, zo complex en veelzijdig als zij is. Mannen hebben door de eeuwen heen gezocht naar de geheimen waarmee ze de vrouwelijke psyche konden doorgronden, maar hadden zij hierbij nooit succes. Wat de situatie nog moeilijker maakte was ook de vooruitgang die er werd geboekt in cultuur. Vrouwen van nu zijn steeds vastberadener en zo baas over zichzelf dat gaandeweg de opvatting dat zij als de kwetsbare in het gezin wordt beschouwd, aan het verdwijnen is. En dat zij juist degene is die vaak nu het gezin financieel onderhoudt.

In dat kader hebben we een lijst van acht fouten samengesteld die een zelfverzekerde vrouw nooit niet zal accepteren.

foto: pxhere
  • 1. Zij duldt geen smoesjes. Er is weinig wat een man kan doen dat het hem vergeven wordt, of hij nou te laat komt voor het eten of iets ergers. Excuses maken daar wordt de situatie alleen maar erger op. Wees liever eerlijk zodat er nog kansen zijn om het goed te kunnen maken.
  • 2. Verdraagt het niet als het aan respect ontbreekt. Als een man laat merken dat hij weinig rekening houdt met haar behoeftes of dat hij haar belangen onderschat, dan zal een sterke vrouw vaak een einde maken aan de relatie.
  • 3. Zij tolereert geen controle. Als een man laat zien dat hij haar niet vertrouwt en dat hij haar aanspoort om thuis te blijven of sowieso om niet onafhankelijk te zijn, begaat hij een grote fout. Een vrouw die zeker is van zichzelf en weet wat ze wil, verdraagt het niet om te worden beperkt.
  • 4. Zij verdraagt geen onbetrouwbaarheid. Als haar partner een afspraak met haar maakt of zegt dat hij iets zal doen, maar daar dan vervolgens niks van terechtkomt, dan is de relatie geen lang leven beschoren. Een sterke vrouw weet dat haar tijd kostbaar is en dat ze het niet graag heeft dat dingen niet worden afgemaakt.
  • 5. Zij zal het niet pikken dat hij liegt. Een vrouw kan uitdelen en incasseren en ze weet dat alles valt recht te breien, behalve oneerlijk zijn. Het is goed om altijd eerlijk tegen haar te zijn, want een oplossing zal je altijd wel vinden. Door te liegen, is de race bij aanvang al gelopen.
  • 6. Zij blijft niet oneindig wachten. Als een man, zoals dat vaak gebeurt, niet zeker is van zijn gevoelens en van wat hij wil, dan kan een sterke vrouw wachten alleen niet voor eeuwig. Snel zal de liefde het veld moeten ruimen voor haar zelfrespect en zal zij degene zijn die weggaat.
  • 7. Zij kan een gebrek aan steun niet verdragen. Als een man bang is voor het succes van anderen, dan kan hij maar beter wegblijven van een sterke vrouw. Zij heeft doorgaans duidelijk omlijnde doelen en verwacht zij dat ze wordt gesteund in plaats van te worden gesaboteerd.
  • Zij accepteert geen jaloezie. Een vrouw die gelooft in zichzelf, kiest haar partner en zij staat niet toe dat hij aan haar twijfelt. Als hij zal laten merken dat hij haar niet vertrouwt, dan zal dit alleen maar een teken van grote zwakte zijn en kan dit misschien ertoe leiden dat zij bij hem weggaat.
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt