Aloë vera-Extract is een wapen tegen een veelvoorkomende vorm van hersenkanker - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Aloë vera-Extract is een wapen tegen…
Deze 7 dingen die bijzonder zijn aan Finland maken dat je het land met eigen ogen wil zien 20 slimme trucs die direct uit de toekomst lijken te komen

Aloë vera-Extract is een wapen tegen een veelvoorkomende vorm van hersenkanker

2.611
Advertisement

In een Italiaans onderzoek is er een belangrijk resultaat bereikt in de zoektocht naar een behandeling van glioblastoom multiforme, een van de ergste vormen van hersenkanker. Het is prettig nieuws, juist omdat de mogelijke behandelmethode bij een plant vandaan zou kunnen komen, de aloë vera. Vroeger is deze plant vaker in verband gebracht met onderwerpen in de geneeskunde die behoorlijk lastig zijn, maar ging dit niet altijd gepaard met het nodige wetenschappelijke bewijs.

Dit Italiaanse onderzoek is daarentegen gepubliceerd in het blad Environmental Toxicology.

Het onderzoek is opgezet door het Laboratorium Moleculaire Neuropatologie op de afdeling Neuropatologie van het IRCCS Neuromed te Pozzilli in de regio Molise.

Op dit moment wordt glioblastoom multiforme op de traditionele manier behandeld, d.w.z. operaties, bestraling en chemotherapie. In de meeste gevallen zijn de tumorcellen zeer bestand tegen de behandelingen en is er ook sprake van sterke uitzaaiingen. Dit maakt GBM tot een van de ergste vormen van hersenkanker. Er is dringend een alternatieve behandeling nodig vanwege het feit dat het zo lastig te behandelen is en dat het zo veel voorkomt onder de bevolking. Die behandeling zou wel eens kunnen beginnen bij de resultaten die in het lab zijn behaald.

Antonella Arcella, hoofdonderzoekster zegt over het onderzoek: "We hebben in onze experimenten gekeken naar emodine, een aloë vera-extract. In voorgaande onderzoeken werd er gesuggereerd dat het antineoplastische eigenschappen kan hebben, maar was dit nooit getest op glioblastoomcellen."

Er is gezien hoe aloë-emodine de groei van de tumor remt, zowel in vitro als bij dieren en beperkt het vooral de ontwikkeling van het glioblastoom.

Arcella benadrukt echter dat de weg naar een soortgelijk experiment op mensen nog lang is. Er zal nog meer testen en onderzoeken nodig zijn om meer gegevens te hebben en zal er worden gekeken naar de mogelijke wisselwerking met andere medicijnen alvorens over te gaan op tests met patiënten. Ondanks alles blijft het toekomstperspectief dat is ontstaan erg interessant en zou er uiteindelijk een wapen kunnen worden gevonden tegen glioblastomen.

Bronnen:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt