Deze professor vindt samen met zijn schoonzoon een systeem voor thuis uit waarmee waterverspilling met 98% kan worden verminderd

door Skip

06 Oktober 2018

Deze professor vindt samen met zijn schoonzoon een systeem voor thuis uit waarmee waterverspilling met 98% kan worden verminderd
Advertisement

Een idee dat is gegroeid in een gezin is jarenlang geheim gehouden en op het juiste moment ontwikkeld, zou wel eens een haalbare oplossing gaan worden voor de waterverspilling en voor de kritieke toestand waar de mondiale waterreserves in verkeren. Een Zweedse professor kwam op het idee en zette met zijn schoonzoon en een vriend van de familie een start-up op. Dit had een wereldwijd succes en grote kolossen als Coca Cola en Ikea hebben hun aandacht er al op gevestigd. Waarom dan? Vanwege een systeem waarmee het watergebruik met 98% kan worden teruggedrongen...

via Altered Company

Advertisement
Twitter

Twitter

Johan NihlénKaj Mickos en Mikael Abbhagen zijn drie Zweedse uitvinders die een systeem hebben ontwikkeld dat het waterverbruik met 98% vermindert. Het interessante is dat dit niet duur is en ook niet ingewikkeld is om te installeren. Het is een simpel apparaat dat op iedere kraan is te plaatsen. De uitvinding is hetr resultaat van de speciale band die de drie hebben die allemaal de wens met elkaar delen om de wereld te veranderen. De drie hebben Altered opgericht, een start-up die als doel heeft om het gebruik en de verspilling van water in huishoudens terug te dringen.

Gemiddeld komt er uit een normale kraan ongeveer 10-12 liter water per minuut, een waanzinnige hoeveelheid als je bedenkt hoeveel je daadwerkelijk nodig hebt om je handen te wassen of om een afwasje te doen. De kern van de uitvinding zit hem in het "atomiseren van het water" d.w.z. dat de efficiëntie van elke druppel toeneemt en dientengevolge ook de snelheid. Het resultaat is een beter gebruik dat tot een duizelingwekkende daling in het verbruik leidt.

Advertisement
Altered Company

Altered Company

Het idee is in de eerste instantie op een crowdfundingsite gezet waar het financieringsdoel binnen zeer korte tijd is gehaald. Het eerste product genaamd Nozzle Dual Flow werd omstreeks halverwege 2017 uitgebracht en is een systeem dat is ontworpen voor huishoudens, welke makkelijk is te bevestigen. Dit opzetstuk dat op iedere kraan past heeft twee standen die kunnen worden geactiveerd door aan de knop te draaien. Met de eerste stand kan je het water vernevelen en wordt het verbruik met 98% teruggedrongen en is het ideaal om je handen mee te wassen, terwijl met de tweede stand het water uit meerdere openingen spuit. Zo wordt verdere verspilling met nog eens 85% teruggedrongen en kan je daar veel sneller emmers en flessen mee vullen.

Talloze bedrijven hebben al contact opgenomen met Altered na de crowdfundingcampagne, zoals Coca Cola en Ikea met wie ze al sinds kort een samenwerking zijn gestart ten behoeve van de ontwikkeling van een laaggeprijsd product.

Het product zal de naam Misteln krijgen en zal dit een goedkopere versie zijn van de Nozzle Dual Flow die is gemaakt van steviger materialen van metaal ontworpen voor hoogkwalitatieve prestaties.

De producten van Altered kunnen op de site van het bedrijf worden gekocht waarje naast de al eerder genoemde Nozzle Dual (verkocht voor circa € 32) ook andere waterbesparinsgproducten kunt kopen. Het blijft zeker een interessant idee gezien het doel dat het bedrijf zich heeft gesteld, namelijk een oplossing vinden voor de problemen omtrent de waterschaarste in de wereldreserves.

Advertisement