19 eenvoudige en intuïtieve psychologische trucs die van pas kunnen komen in het dagelijks leven

door Skip

17 Oktober 2018

19 eenvoudige en intuïtieve psychologische trucs die van pas kunnen komen in het dagelijks leven
Advertisement

Neurolinguïstisch programmeren is een communicatiemethode die mensen kan helpen om bepaalde doelen te bereiken en omzwervingen te vermijden. Deze psychologische trucs kunnen worden gebruikt in het eigen voordeel en worden elke dag met succes gebruikt door beroepsmensen uit de psychologiesector. Hier zal je simpele psychologische trucs vinden die 100% werken en die je nog handig van pas kunnen komen in het dagelijks leven.

via reddit.com

Advertisement
Willy Wonka e la fabbrica di cioccolato/Paramount

Willy Wonka e la fabbrica di cioccolato/Paramount

 • Mensen herinneren zich meer van het eind en het begin van een dag. Plan daarom je sollicitatiegesprek 's ochtends vroeg of in de late middag om ervoor te zorgen dat ze je herinneren!
 • Wanneer je met erg luie mensen werkt dan kan je beginnen met hen opdrachten geven en erbij te zeggen "Begin hiermee...". Door zo te praten tegen mensen geef je het idee dat er minder werk is te verrichten dan werkelijk het geval is. Probeer hen ook te stimuleren met zinnen als "Heel goed, ga zo door" zodat je daarvoor werk terugkrijgt dat beter is afgeleverd.
 • Knik lichtjes met je hoofd wanneer je een vraag stelt om een positief antwoord te krijgen. Let op: deze truc wordt doorgaans toegepast door verkopers om mensen meer dingen te laten kopen.
 • Als je wilt dat iemand zich ongemakkelijk voelt tijdens een gesprek, kijk dan naar het voorhoofd van die persoon
 • Probeer onzin-zinnen te koppelen aan de dingen die je absoluut moet onthouden voordat je van huis gaat. Fluister bijvoorbeeld elke keer hardop wanneer je van huis gaat een stomme zin als "hond met vlekken". En als je je dus afvraagt of je de deur hebt afgesloten dan zal je die maffe kreet herinneren die je toen hebt gezegd.
Advertisement
Inception / Warner Bros.

Inception / Warner Bros.

 • Ook als je niet gied geslapen hebt kan je je hersens van het tegenovergestelde overtuigen door dat continu tegen jezelf te herhalen. Het lijkt misschien raar, maar als je honderd procent gelooft in wat je zegt dan kan het echt werken!
 • Als je met iemand aan het praten bent die geen antwoord geeft op je vragen kijk hem dan aan in de ogen. Degene met wie je dan ook te maken hebt zal je dan meer details geven en zegt hij misschien de waarheid.
 • Begin nooit een zin met: "Zou je misschien..." als je een verzoek voor iemand hebt. Begin in plaats daarvan "Doe dit voor mij alsjeblieft" dan zal je vraag luid en duidelijk overkomen.
 • Als je je zorgen maakt elke keer wanneer je een bekende ontmoet, dan zal je zien dat ook zij met de tijd zich net als jij zorgen gaan maken
 • Als iemand je in het OV aanstaart, kijk dan naar zijn schoenen om hem gek te maken!
 • Wanneer je een toespraak moet geven. Dit is een prima manier om even op adem te komen en vooral ook om die momentjes te camoufleren door een slokje te nemen wanneer je het even niet meer weet.
Per un pugno di dollari/Jolly Film

Per un pugno di dollari/Jolly Film

 • Als je een band op wilt bouwen, vraag dan of hij/zij iets vertelt/uitlegt wat je al weet. Hierdoor zou hun algemene houding richting jou er beter op worden.
 • Wanneer iemand zeer geconcentreerd bezig is met het doen van iets, bijvoorbeeld druk aan het bellen met iemand, grijp dan de hand van diegene zodat je krijgt wat deze op dit moment in zijn hand heeft. Zeer waarschijnlijk weten ze daarna niet meer dat ze je iets gegeven hebben.
 • Als je zegt tegen iemand dat hij/zij iets niet kan, dan zal diegene er alles aan doen om je het tegendeel te bewijzen
 • Wanneer de wekker gaat juig dan net zoals een voetballer die net een goal heeft gemaakt. Het lijkt gek en lijk je wel een mafkees, maar je zal er verfrist en uitgerust door voelen als nooit tevoren
 • Als je wilt onderhandelen over iets en je wilt een betere prijs krijgen of een beter aanbod, probeer dan teleurgesteld over te komen
 • Als je iemand niet direct wilt beschuldigen, praat dan op een andere manier. Zeg niet: "dit heb jij gedaan" maar zeg "dit is niet gedaan"

Ben je ooit in de gelegenheid geweest om deze psychologische trucs bij andere mensen uit te proberen?

Advertisement